Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât mai costă renovarea unui apartament cu 2 camere în 2023. Cu banii ăștia îți cumperi o vacanță în Maldive

Cât mai costă renovarea unui apartament cu 2 camere în 2023. Cu banii ăștia îți cumperi o vacanță în Maldive

Ce modificări nu ai voie să faci în apartament fără autorizație. Cum sunt sancționate persoanele care nu respectă legea

Ți-ai luat un apartament nou care necesită renovare ori îmbunătățiri, sau pur și simplu te-ai gândit să dai o nouă înfățișare locuinței în care locuiești deja? Ei bine, trebuie să știi care sunt cheltuielile, înainte de a demara un astfel de proiect.

Cei mai mulți dintre români preferă să știe cât urmează să cheltuiască înainte de a începe demarările pentru renovarea unui apartament. Bineînțeles, cheltuieli suplimentare vor apărea întotdeauna, însă este esențial să știi câți bani urmează să cheltuiești și care va fi bugetul estimativ pentru renovare.

Renovarea unui apartament costă enorm

Este absolut necesar să-ți faci un buget deoarece unele modificări au prioritate, iar banii trebuie să aibă o direcție clară.

Zugrăvirea unui apartament de două camere, care include și finisajul și datul cu vopsea lavabilă, plus pus gresie și faianță, poate ajunge la un cost total de 9.000 de lei, potrivit antena3.ro.

Pentru un astfel de imobil dintr-un bloc construit înainte de anii 200 se recomandă și schimbarea instalațiilor sanitare, fiind considerate uzate. Înlocuirea țevilor, scurgerilor și a obiectelor sanitare costă aproximativ 3.000 de lei, doar manopera. Unele firme asigură că o astfel de lucrare nu durează mai mult de două săptămâni. Acestea oferă și avantajul de a plăti suma în 3-4 rate, pe parcursul lucrărilor.

Vizionarea, adică atunci când muncitorii vin să evalueze locuința, costă 100 de lei.

Unii români s-au transformat în meseriași ca să facă economie la manoperă

Speriați de prețurile colosale pe care le cer meseriașii pe manoperă, la care se adaugă, evident, costurile materialelor, mai mulți oameni care au decis să facă de unii singuri lucrări în apartament. Aplicatul unui var pe pereți, scoaterea faianței din bucătărie sau montarea gresiei pe hol par să fie lucruri deloc grele pentru unii.

Acest lucru este posibil fără doar și poate doar în cazul celor care se pricep și dispun de timp pentru a se ocupa singuri de renovare. În cazul multora, timpul și nepriceperea îi ard scump la buzunar.

„Eu nu mai apelez la meseriaș. Mi-am format cât de cât mâna și fac singur. Mi-am cumpărat și scule și fac în ritmul meu, calm și liniștit.

Sincer, mi s-a luat să văd că nu își dau interesul. Adevărul e că în construcții/finisaje/instalații electrice și sanitare sunt prețuri măricele că na, altfel pleacă în afară, dar ce te faci când își bat joc de lucrare și materiale? Caută niște tutoriale pe YT și în 3 zile îți faci singur baia”, a scris cineva pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: