Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât merge darul în 2023. Incredibil cât trebuie să pui în plic dacă ești naș sau rudă apropiată mirilor

Cât merge darul în 2023. Incredibil cât trebuie să pui în plic dacă ești naș sau rudă apropiată mirilor

Cât merge darul în 2023. Incredibil cât trebuie să pui în plic dacă ești naș sau rudă apropiată mirilor

Se apropie sezonul nunților și trebuie să ne pregătim de pe acum, fie că suntem nași, fie doar simpli invitați sau chiar apropiați ai mirilor. Este bine de știut faptul că darul a crescut semnificativ și trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunar anul acesta, dacă vrem să îi mulțumim pe cei care se căsătoresc. Vezi cât ar trebui să bagi în plic la un eveniment în 2023.

Cât de mult s-a scumpit organizarea unei nunți

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, un pas semnificativ pentru doi îndrăgostiți. De anul acesta, însă, organizarea implică mult mai mulți bani. Dacă în 2022 mirii nu prea s-au plâns, din 2023 se schimbă complet treaba. Având în vedere scumpirile din ultima perioadă, meniurile, prețul lăutarilor și orice alt detaliu sunt acum la suprapreț.

Sezonul acesta, un meniu la un restaurant serios, cu o imagine bună pornește de la 100 de euro și poate ajunge până la 200 de euro, în funcție de delicatesele pentru care optezi. Foarte mult au ridicat prețurile și fotografii, precum și cei care se ocupă de înfrumusețare. Astfel, pentru o nuntă cu 100 de invitați, va trebui să plătești aproximativ 25.000 de euro, iar cifrele cresc în funcție de plăcerile fiecăruia.

Ce dar trebuie să dai la o nuntă la 2023

Dacă mirii au mai multe cheltuieli, înseamnă că și nuntașii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru dar. Spre exemplu, dacă un cuplu nu are o relație foarte apropiată cu mirii, este suficient un dar de 1.500 de lei. Dacă sunteți, însă, prieteni buni, un dar decent ar fi de cel puțin 2000 de lei.

Cât despre socri, fie cei mari, fie cei mici, un dar decent ar fi de peste 3000 de lei. Sunt, însă, părinți care chiar participă semnificativ la organizarea nunții din punct de vedere financiar. Cât despre alte rude apropiate, pentru două persoane ar fi suficien un cadou de 2000 de lei.

Cât despre nași, ar trebui să se gândească bine înainte de a accepta să devină părinți spirituali, pentru că îi așteaptă cheltuieli mari. Pe lângă obligațiile din fiecare zonă (buchet, lumânări, flori), trebuie să pună în plicul finilor între 3500-4500 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: