Redactia.ro
Home » Știri » Cât ne costă un șezlong la malul mării anul acesta. Bugetul de vacanță trebuie revizuit pentru acest „moft”

Cât ne costă un șezlong la malul mării anul acesta. Bugetul de vacanță trebuie revizuit pentru acest „moft”

Cât costă un șezlong, la început de sezon

Sezonul estival a început, iar turiștii au dat buzna pe plajele din România pentru a avea parte de zile însorite cu distracție maximă. Plajele au fost deja amenajate cu șezlonguri și beach-baruri. 

Dacă doriți să mergeți și dumneavoastră la mare, trebuie să știți totuși că anul acesta scumpirile au ajuns și la malul mării. Sezonul acesta, prețul unui șezlong nu mai este la fel de accesibil ca în anii precedenți. Iată la ce preț să vă așteptați, în funcție de stațiunea în care mergeți!

Cât costă un șezlong, la început de sezon

Mulți români care merg la mare, iau în calcul în bugetul de vacanță și tariful șezlongului pentru perioada de ședere. Iată că anul acesta trebuie să măriți puțin acest buget, deoarece prețurile de pe litoralul romanesc s-au scumpit . prețurile diferă în funcție de stațiune dar și de plajă . sunt mulți totuși care spun că aceste scumpiri nu îi dă în lături de la o vacanță de vis . 

Anul acesta, prețul unui șezlong pleacă de la 20 de lei și poate ajunge până la 200 de lei. 

La ce preț închiriem șezlongul în funcție de stațiune 

În Mamaia, prețurile pornesc de la 30 de lei, în sudul stațiunii și pot ajunge la câteva sute de lei, în weekend, în zona de nord, unde sunt regăsite cluburile. 

Tariful este similar cu cel practicat în sudul stațiunii Mamaia și în Constanța.

„Aici, din câte am înțeles, e 30 de lei. Puțin cam mari”, spune un turist.

La noi în sud sunt accesibile, 25 de lei cu măsuță, tot inclus”, a precizat Răzvan Chițan, administrator de plajă pentru „realitatea.net”.

Și în Vama Veche, un sezlong clasic costă în jur de 30 de lei, iar în weekend, tarifele pot ajunge și la 50 de lei, pe anumite plaje. 

Care sunt cele mai căutate destinații de vacanță

„Cea mai mare creştere în căutările privind cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale: +32% perioada martie – mai 2022 faţă de aceeaşi perioadă din 2019. În acelaşi timp, căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2% în acelaşi interval. Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare.

Căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut şi ele semnificativ anul acesta: +46% în ultimele 3 luni faţă de 2019. Cele mai populare destinaţii pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google, sunt Italia, Spania şi Marea Britanie”, relatează sursa citată mai sus. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: