Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât se ține, de fapt, ciorba la frigider. Nu o mai consuma dacă a depășit termenul

Cât se ține, de fapt, ciorba la frigider. Nu o mai consuma dacă a depășit termenul

Cât se ține, de fapt, ciorba la frigider. Nu o mai consuma dacă a depășit termenul

Ciorba este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare tradiționale. Este gustoasă, sănătoasă, ușor de preparat și foarte versatilă. Există o mulțime de tipuri de supe și ne scapă de multe ori când nu avem idee ce să mai gătim. Tindem, uneori, să o păstrăm prea mult la frigider, obicei deloc sănătos. Află cât se ține, de fapt, ciorba la rece.

Câte zile rezistă ciorba la frigider

Ciorba este un fel de mâncare tradițional românesc, bogat în nutrienți și extrem de delicios. De multe ori gătim o cantitate prea mare din acest preparat și tindem să o păstrăm la frigider mai mult decât este cazul. Ar trebui să știm, însă, cât trebuie să o ținem la rece, pentru că se alterează dacă trece prea mult timp peste ea.

Trebuie să fim atenți la semnele care indică faptul că nu mai este bună de consumat, pentru că riscă să nu ne pice deloc bine la stomac și să apară complicați. În general, ciorba poate fi păstrată în frigider timp de trei până la patru zile. În cazul în care trebuie să o păstrăm mai mult timp, putem să o congelăm, iar astfel poate fi păstrată mult mai mult, dar gustul nu va mai fi la fel ca al unui preparat proaspăt.

Unul dintre cele mai evidente semne este mirosul. Dacă mirosul ciorbei pare rău sau neplăcut, este posibil ca aceasta să fie alterată sau să fi început să se strice și curând să fie acră. Dacă observăm urme de mucegai, este clar că trebuie să o aruncăm imediat!

Totul despre păstrarea ciorbei

Dacă ciorba are o textură ciudată, sau există bucăți stranii în ea, ar trebui să o aruncăm imediat. De asemenea, dacă ciorba este prea groasă sau prea subțire, și-a pierdut starea inițială, este evident că nu mai e bună pentru consum. Dacă o reîncălzim, vom observa că devine și mai ciudată. Consumul mâncărurilor stricate duc, automat, la complicații din punct de vedere al sănătății, motiv pentru care nu ar trebui să riscăm.

O altă problemă care poate apărea atunci când păstrăm ciorba în frigider este faptul că aceasta poate deveni râncedă. Acest lucru se poate întâmpla dacă ciorba este păstrată în frigider timp îndelungat, deci nu mai are rost să ocupe loc degeaba printre alte preparate.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: