Redactia.ro
Home » Homepage » Cât timp ne va proteja vaccinul anti-Covid? Explicațiile specialiștilor

Cât timp ne va proteja vaccinul anti-Covid? Explicațiile specialiștilor

Cât timp ne va proteja vaccinul anti-Covid_

Autoritățile din cadrul sănătății anunță că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului vor ajunge în România în scurt timp. Astfel, apariția acestui vaccin va genera profituri importante pentru marile companii care vor reuși să își scoată produsele pe piață.

Cât timp ne va proteja vaccinul anti-Covid? Explicațiile specialiștilor

Vaccinul împotriva coronavirusului este așteptat de toată lumea. Potrivit Digi24, la nivel mondial sunt 200 de laboratoare care lucrează la producerea unui vaccin coronavirus. Apariția acestui vaccin va genera profituri foarte mari pentru marile companii care vor reuși să scoată produsul pe piață. Totodată, medicii susțin că, deși vaccinul împotriva coronavirusului va apărea, acesta nu va opri prin minune, pandemia de COVID-19. „Trecem printr-o tragedie și luminița de la capătul acestui tunel este, fără îndoială, un vaccin”, spune Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

Până în momentul de față, o singură companie a reușit să finalizeze etapele de testare și urmează să fie aprobat în STatele Unitele ale Americii, după ce în întreaga Europa. Medicul Vigul Musta a declarat că pentru a reduce aceste forme severe de coronavirus, trebuie să se reducă numărul de cazuri de îmbolnăviri. Vaccinul anti-covid este primul vaccin produs într-un timp atât de scurt. Mai mult, oficialii au declarat că vaccinul va ieși pe piață la începutul anului viitor.
În mod normal un vaccin este elaborat în perioade de timp care sunt de ordinul anilor – 5 ani, 8 ani, 10 ani – dar evoluțiile care au fost în domeniul științific în ultimii ani au facilitat și o accelerare a procesului de descoperire de noi vaccinuri. Dacă ne uităm în cazul Ebola, un vaccin a fost pus la punct într-un interval de timp de aproximativ 5 ani”, spune Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Cât timp ne va proteja vaccinul împotriva Coronavirusului?

Pandemia de coronavirus a făcut și face în continuare milioane de victime în întreaga lume, iar cadrele medicale sunt epuizate, încercând să salveze viețile oamenilor. O întrebare care stă pe buzele tuturor, este cât timp ne va proteja vaccinul.

Directorul ARPIM, Dan Zaharescu a precizat că nu se știe în momentul de față cât timp ne va proteja acest vaccin, pentru că primele persoane au fost vaccina în vară, astfel, perioada este una scurtă și nu se poate da un verdict. „Asta ține foarte mult și de eventualele mutații pe care virusul le poate suferi pe măsură ce trece timpul. Pe de altă parte, este vorba și de nivelul de anticorpi generați de vaccin, care teorectic, cel puțin, ar trebui să garanteze o imunitate pe o perioadă de un an”, spune Dan Zaharescu.

Totodată, medicul la secția de Terapie Intensivă, Ciprian Gândac a menționat că în cazul în care vaccinul ar proteja organismul timp de șase luni, atunci virusul va dispărea, iar lumea va fi salvată. Deși acesta a fost fabricat foarte repede, specialiștii susțin că serul îndeplinește toate condițiile de calitate. „În mod tradițional, analiza acestor date se făcea după ce toate erau colectate, acum avem un engagement foarte timpuriu al autorităților de reglementare, care au evaluat datele pe măsură ce ele erau produse, iar asta a mărit foarte mult viteza”, explică doctorul Marius Geantă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: