Redactia.ro
Home » Știri » Este sau nu sigur vaccinul anti-covid? Ce spune Raed Arafat: ”Nu suntem singuri, va folosi toată Europa”

Este sau nu sigur vaccinul anti-covid? Ce spune Raed Arafat: ”Nu suntem singuri, va folosi toată Europa”

Este sau nu sigur vaccinul anti-covid

Părerile despre vaccinul anti-covid sunt deja împărțite. Mulți cetățeni consideră că vaccinul este sigur și astfel refuză să fie vaccinați. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat populația că nu va fi folosit nimic ce nu prezintă siguranță.

Este sau nu sigur vaccinul anti-covid

Raed Arafat a vorbit despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, care va începe și în România imediat cum vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel european. Acesta susține că populația trebuie să fie conștintă că nu se va întâmpla nimic rău și că același vaccin în folosesc și țările Europene.

”Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației.Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a spus Arafat.

De asemenea, Raed Arafat susține că revenirea la o viață normală se va face mai rapid dacă oamenii vor accepta să se vaccineze, precizând că nu este obligatoriu, însă este necesar. Mai mult, șeful DSU a declarat că este nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată și că va exista cel mai probail o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

”După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a mai spus Raed Arafat.

Autoritățile cred că vaccinarea este soluția pentru a opri infectarea cu noul coronavirus, iar Raed Arafat a declarat tare și răspicat că el se va testa atunci când îi va veni rândul, potrivit gandul.ro.

”În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție”, a afirmat șeful DSU.

Vor exista centre de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități

Autoritățile au implement un plan de vaccinare a persoanelor cu dizabilități. Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a declarat că vor fi înfiinţate şi centre mobile (caravane), care ar urma să asigure imunizarea persoanelor greu deplasabile sau a celor cu dizabilităţi.

”Centrele de vaccinare vor fi, pe de o parte, la nivelul spitalelor, care vor vaccina personalul propriu, şi vor fi înfiinţate centre de vaccinare fixe şi centre de vaccinare mobile – caravane, care vor asigura vaccinarea persoanelor care sunt greu deplasabile, de exemplu în mediul rural, sau a persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, echipe mobile de vaccinare vor asigura, în parte, vaccinarea persoanelor din infrastructura esenţială critică”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: