Redactia.ro
Home » Coronavirus » Cât timp rămânem imuni la coronavirus. Veștile de la oamenii de știință sunt extrem de triste

Cât timp rămânem imuni la coronavirus. Veștile de la oamenii de știință sunt extrem de triste

simptom

Mai multe studii raportează o pierdere rapidă a anticorpilor anti-COVID-19. Rezultatele, deși preliminare, sugerează că pacienții care au avut noul coronavirus se pot reinfecta în câteva săptămâni sau luni.

Două studii științifice publicate săptămâna trecută au oferit răspunsuri la întrebări care măcinau experții din lumea medicală încă de la începutul pandemiei. Se pare că pacienții își pierd anticorpii IgG – anticorpi specifici virusului, cu formare mai lentă, asociați cu imunitatea pe termen lung – în câteva săptămâni sau luni după recuperare. Aceste ultime studii nu au putut determina însă dacă o lipsă de anticorpi predispun persoanele vindecate de Covid-19 la reinfecție.

Ce spun rezultatele studiilor

Primul studiu, publicat pe 16 iunie pe serverul medRxiv, a analizat anticorpii la aproape 1.500 de pacienți cu Covid-19 din Wuhan. Cercetătorii au comparat nivelurile lor cu alte trei grupuri: aproape 20.000 de membri ai populației generale, mai mult de 1.600 de pacienți spitalizați din alte motive decât Covid-19 și mai mult de 3.800 de lucrări medicali.

Aceștia au descoperit că în timp ce aproape 90% dintre pacienții cu Covid-19 aveau anticorpi, aproximativ între 1 și 5% dintre indivizii din celelalte grupuri le-au avut, de asemenea.

Autorii concluzionează în lucrarea lor că restul de 10% dintre pacienții infectați fără anticorpi detectabili, în combinație cu lipsa de anticorpi din cadrele medicale, sugerează că „după infecția SARS-CoV-2, este puțin probabil ca oamenii să producă anticorpi de protecție de lungă durată. împotriva acestui virus.

Cercetătorii nu sunt deloc optimiști

Al doilea studiu, realizat pe 37 de pacienți simptomatici și 37 asimptomatici, a descoperit că, dintre cei testați pozitiv cu anticorpi IgG, unul din principalele tipuri de anticorpi ce apare după o infecție, peste 90% au prezentat un declin abrupt în 2-3 luni. Declinul mediu al cantității de anticorpi a fost de peste 70% atât la cei simptomatici, cât și la cei asimptomtici.

Acest studiu a fost desfășurat de cercetători de la Universitatea de Medicină Chongqing, filială a Centrului Chinez pentru Controlul Bolilor și Prevenție, potrivit the-scientist.com. Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă de specialitate Nature Medicine pe 18 iunie.

În schimb, infecțiile cauzate de verii coronavirusului, precum SARS și MERS, au ca rezultat anticorpi care rămân în corp aproape un an, potrivit The New York Times.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: