Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătească un donator de plasmă pentru a ajuta pacienții cu covid-19 în stare gravă? Mulți renunță când află

Cât trebuie să plătească un donator de plasmă pentru a ajuta pacienții cu covid-19 în stare gravă? Mulți renunță când află

Donatorii de plasmă primesc bani

În România sunt raportați doar 671 de persoane vindecate de coronavirus care au donat plasmă pentru cei aflați în stare gravă.

Potrivit metodologiei de colectare de plasmă de la pacienții vindecați, persoanele asimptomatice care nu au fost internate trebuie să-și plătească singuri testul de anticorpi.

Cât trebuie să plătească un donator de plasmă pentru a ajuta pacienții cu covid-19 în stare gravă? Mulți renunță când află

Când vine vorba în România despre recoltarea de plasmă convalescentă de la personele vindecate de coronavirus, lucrurile ar trebuie să fie mult mai simple. Fiecare pacient infectat cu COVID-19 aflat în stare critică are nevoie pentru tratament de minim 3 unități de plasmă.

Totuși, există un ghid european care stabilește condițiile în care se face recoltarea, testarea și distribuția plasmei, și în fiecare țară ar trebui să existe registre naționale în care să fie trecuți pacienții care au fost infectați cu COVID-19, ca centrele de donare să recruteze donatorii mult mai ușor.

Pacienții care nu au fost internați și nu au teste care să arate istoricul bolii, precum biletul de internare,externare și testul pozitiv RT-PCR sau test negativ, trebuie să plătească din banii proprii testul care să arate dacă au sau nu anticorpi anti SARS-COV2.

Cât costă un test pentru anticorpi?

Astfel prețul unui test pentru anticorpi poate să coste între 100 și 250 de lei, în alte țări aceste costuri fiind acoperite de stat, fie de companii private.

Reprezentantul firmei care a donat statului 18 echipamente de plasmafareză, Florin Hozoc, susțin că în cele 16 săptămâni de când a donat statului, 11 dintre acestea au făcut sub o donare de plasmă pe săptămână. În opinia sa, responsabilă pentru situația creată este metodologia greoaie, lipsa registrului și a oricărei campanii de informare derulată de autorități.
Deși în România există în prezent, peste 30.000 de persoane vindecate de coronavirus, doar 671 dintre ei au donat plasmă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: