Redactia.ro
Home » Știri » Cât va costa înmormântarea Reginei Elisabeta a II-A? Dricul în care este transportat sicriul este creat așa cum l-a dorit suverana

Cât va costa înmormântarea Reginei Elisabeta a II-A? Dricul în care este transportat sicriul este creat așa cum l-a dorit suverana

Guvernul britanic nu a dezvăluit încă cât va costa înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, deși o idee despre amploarea cheltuielilor poate fi desprinsă din funeraliile regale anterioare și din amploarea ceremoniei prevăzute pentru moartea unui monarh. Iată ce sumă estimează experții că vor scoate englezii din buzunare pentru înmormântarea celei mai longevive suverane a Marii Britanii!

Cât va costa înmormântarea Reginei?

Regina va fi înmormântată luni, 19 septembrie în cadrul a ceea ce se așteaptă să fie o înmormântare fastuoasă plătită din banii contribuabililor. Pe lângă familia sa și oficialii britanici, la funeralii vor participa șefi de stat și demnitari internaționali, iar până la 750.000 de persoane se vor înghesui la Londra pe parcursul acestei săptămâni și în weekend pentru a-și prezenta ultimele omagii.

Deși pregătirile finale nu vor fi anunțate până în ziua înmormântării, acestea vor include ceremonii, ritualuri, o procesiune militară și se vor instala ecrane mari care vor transmite live evenimentele către mulțimile adunate în parcurile londoneze. În plus față de fastul și circumstanțele de rigoare, costurile poliției și securității pentru a gestiona mulțimile și potențialele amenințări se vor ridica la milioane de euro.

Regina va avea parte de o înmormântare mai costisitoare decât orice altă înmormântare regală recentă. Au trecut 70 de ani de când Marea Britanie a înmormântat un suveran și 57 de ani de la ultima înmormântare de stat pentru Winston Churchill.

Cu toate acestea, nu se așteaptă să se facă economie la niciun cost pentru Regina Elisabeta a II-a, iar cheltuielile vor fi probabil mai mari decât cele pentru funeraliile altor membri ai familiei regale.

Se estimează că înmormântarea prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline (3,4-5,5 milioane de dolari). Cele ale Reginei-Mamă, în urmă cu 20 de ani, au costat aproximativ 5 milioane de lire sterline. Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a avut parte de o înmormântare mai modestă anul trecut, din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

O sumă estimativă pentru înmormântarea de luni se ridică la suma de 9 milioane de dolari, bani pe care englezii îi vor scoate din buzunar, potrivit Yahoo! Finance.

Dricul în care este transportat sicriul este creat așa cum l-a dorit suverana

Un alt aspect de care s-a ocupat Regina Elisabeta a II-a ține de dricul care-i va duce sicriul. Elisabeta a II-a a colaborat îndeaproape cu Jaguar Land Rover pentru a crea un design special pentru ea. Sicriul Majestății Sale este făcut din stejar englezesc și plumb, susține Daily Mail.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: