Redactia.ro
Home » Știri » Cât va costa vaccinul Covid-19 în România. Autoritățile trag și un semnal de alarmă

Cât va costa vaccinul Covid-19 în România. Autoritățile trag și un semnal de alarmă

Coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia și din păcate, numărul infectărilor crește pe zi ce trece, chiar dacă autoritățile impun restricții. În plus, vaccinul anti-Covid-19 ar putea apărea abia anul viitor în martie.

Potrivit doctorului și profesorului Alexandru Rafila, vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea să aibă loc începând cu martie, anul viitor. În plus, repezentantul OMS este de părere că în jur de 14 milioane de români ar putea fi vaccinați, potrivit intervenției la Antena 3.

Cât costa vaccinul anti-covid?

Costul vaccinului a intrat în discuție în emisiunea de la Antena 3, unde a intervenit și seful ISU, Raed Arafat: „Cel mai probabil da (n.r. – statul va suporta costul vaccinărilor). Este totuși o problemă de siguranță la nivel național. Probabil că vor exista și fonduri de sprijin europene. Vor începe din nou ”sfătuitorii” să explice populației de ce nu trebuie să se vaccineze. Eu sper ca populația să înțeleagă că e spre binele lor. Așa cum vorbim în acest moment de vaccinul antigripal care trebuie administrat. Populația sper să asculte sfatul medicilor din domeniu nu a celor care vin cu teorii ale conspirațiilor și cu faptul că injectăm cipuri”, a declarat Arafat.

Alexandru Rafila avertizează

Tot profesorul Alexandru Rafila se arată îngrijorat de creșterea exponențială a cazurilor de coronavirus în Romania și mărturisește că nu școlile sunt de vină, ci transportul în comun unde sunt șanse mari pentru oameni să se infecteze. „Discutăm despre școli și eu spuneam că transmiterea e limitată acolo, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, a declarat acesta într-o intervenție televizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: