Redactia.ro
Home » Știri » Cât va primi România pentru participarea la EURO 2024. Trei cluburi de fotbal vor fi răsplătite pe măsură

Cât va primi România pentru participarea la EURO 2024. Trei cluburi de fotbal vor fi răsplătite pe măsură

În urma participării la Euro 2024, echipa națională a României a reușit să obțină o performanță notabilă, calificându-se în optimile de finală. Acest succes nu doar că a adus bucurie și mândrie suporterilor, dar a avut și o componentă financiară semnificativă pentru fotbalul românesc.

Performanța României la Euro 2024

După o pauză de opt ani, România a revenit în forță pe scena europeană de fotbal, participând la Euro 2024. Echipa a fost plasată într-o grupă dificilă, alături de Belgia, Ucraina și Slovacia. Tricolorii au reușit să acumuleze punctele necesare pentru a se califica în optimile de finală, unde au întâlnit Olanda. Deși au fost eliminați de Olanda cu scorul de 3-0, performanța lor a fost apreciată și a demonstrat potențialul generației actuale de jucători​.

UEFA a stabilit un sistem de recompense financiare pentru echipele participante la Euro 2024. România, datorită parcursului său până în optimile de finală, a beneficiat de o sumă semnificativă. Potrivit regulilor stabilite de UEFA, fiecare echipă participantă primește o sumă de bază pentru simpla calificare, la care se adaugă bonusuri pentru fiecare etapă avansată în competiție.

Cât va primi România pentru participarea la EURO 2024

Pentru calificarea în grupele Euro 2024, România a primit 9,25 milioane de euro. La această sumă s-au adăugat 1,5 milioane de euro pentru fiecare victorie obținută în faza grupelor și 750.000 de euro pentru fiecare remiză. În total, datorită calificării în optimile de finală, România a acumulat aproximativ 12 milioane de euro​.

Pe lângă beneficiile directe pentru echipa națională, participarea României la Euro 2024 a avut un impact pozitiv și asupra cluburilor din țară. UEFA recompensează cluburile pentru jucătorii care participă la turneele internaționale, oferind astfel un stimulent financiar important. Astfel, cluburile care au avut jucători convocați la echipa națională au primit sume considerabile, ceea ce contribuie la dezvoltarea infrastructurii și la susținerea financiară a cluburilor respective​.

Câți bani primesc cluburile de fotbal din România

Participarea României la Euro 2024 nu doar că a adus satisfacții suporterilor, dar a generat și beneficii financiare semnificative pentru cluburile românești. Trei echipe de club din România vor primi bani de la UEFA datorită jucătorilor trimiși la turneul final: FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

FCSB se află în fruntea listei cu patru jucători convocați la Euro 2024. Ștefan Târnovanu, Adrian Șut, Darius Olaru și Florinel Coman au reprezentat România la acest turneu. Prezența acestor jucători pe terenul european nu doar că a evidențiat talentul echipei, dar a și adus o recompensă financiară substanțială clubului, conform regulilor UEFA privind redistribuirea fondurilor către cluburile care furnizează jucători echipelor naționale.

CFR Cluj a avut trei reprezentanți la Euro 2024, dintre care doi au jucat pentru echipa națională a României, Daniel Birligea și Vasile Mogoș, iar Arlind Ajeti a evoluat pentru Albania. Diversitatea contribuțiilor jucătorilor de la CFR Cluj reflectă nu doar calitatea academiei de fotbal a clubului, dar și capacitatea sa de a forma jucători competitivi pe scena internațională.

Universitatea Craiova, cunoscută pentru formarea unor jucători de înaltă calitate, a trimis doi fotbaliști la Euro 2024. Nicușor Bancu a fost parte din echipa națională a României, iar Amzor Mekvabishvili a reprezentat Georgia. Prezența acestor jucători la turneul final a adus un plus de valoare clubului și a demonstrat importanța școlii de fotbal craiovene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: