Redactia.ro
Home » Știri » Cât vor primi în plus, în mână, românii plătiţi cu salariul minim pe economie. Leafa creşte de 1 octombrie

Cât vor primi în plus, în mână, românii plătiţi cu salariul minim pe economie. Leafa creşte de 1 octombrie

salariu minim pe economie

Guvernul a luat decizia de a majora salariul minim pe economie, dar românii plătiţi la acest nivel n-ar trebui să se bucure foarte mult, întrucât suma pe care o vor primi net nu este deloc impresionantă.

Brutul creşte cu 300 lei, de la 3.000 lei la 3.300 lei.

Un salariat va primi doar 98 lei, net

După ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de 1996 de lei. În realitate, câștigul salarial real pentru un român va fi de numai 98 de lei.

Dacă ar fi să credem sindicatele, acestea susţin că majorarea va fi chiar mai mică, de numai 66 de lei, adică 2,20 lei/zi. Aşadar, mărirea salariului minim ar fi fost gândită pentru a atrage mai mulţi bani la buget din taxe şi impozite.

„Dau ordonanţă şi HG, o dată pentru mărirea salariului (minim) de la 3.000 la 3.300 şi HG pentru mărirea salariului (minim) în construcţii de la 4.000 la 4.500, astfel încât plătirea CASS nu va afecta nicio categorie. Ei erau exceptaţi de plătirea CASS şi nu vor fi afectaţi deloc de introducerea CASS”, a explicat Marcel Ciolacu.

Salariul minim, diferenţiat

Prim-ministrul României a mai precizat că salariul minim pe economie ar putea fi diferenţiat pe categorii socio-profesionale.

Au venit şi mediul de afaceri, şi mi se pare corectă abordarea, au venit şi la tripartit, au fost şi sindicatele şi patronatele, totuşi să diferenţiem mărirea salariului minim pe economie pe categorii socio-profesionale şi cred că e o abordare corectă.

E o abordare de bun simţ, un pic liberală, corect, dar e o abordare ancorată, de fapt, în economie. O să pornim acest dialog”, a afirmat Ciolacu.

De asemenea, autoritățile vor să mărească salariul minim în construcții la 4.500 lei, conform unui proiect de Ordonanță de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: