Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câtă apă este recomandat să bem zilnic pentru sănătatea noastră

Câtă apă este recomandat să bem zilnic pentru sănătatea noastră

Câtă apă este recomandat să bem zilnic pentru sănătatea noastră

Descoperă cât de crucială este hidratarea pentru menținerea unei stări optime de sănătate și cum ne poate proteja consumul adecvat de apă împotriva unor afecțiuni grave. În acest articol, vom explora sfaturile medicului Vlad Ciurea și importanța hidratării pentru organism!

Câtă apă este recomandat să bem zilnic pentru sănătatea noastră

Apa este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a organismului nostru. Fiecare celulă, țesut și organ necesită apă pentru a efectua diverse funcții vitale. De la menținerea temperaturii corporale până la eliminarea toxinelor, apa este implicată într-o multitudine de procese fiziologice.

Conform medicului Vlad Ciurea, este esențial să bem cel puțin doi litri de apă zilnic pentru a ne menține sănătatea pe termen lung. Acesta subliniază că organismul uman tinde să devină mai acid pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar hidratarea adecvată poate ajuta la menținerea unui echilibru alcalin în corp.

„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.

Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestora. Ne protejează”, a explicat cunoscutul neurochirurg în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Impactul pH-ului asupra sănătății

Medicul explică faptul că tranziția către un mediu acid în organism poate fi un factor declanșator pentru diverse afecțiuni grave, inclusiv bolile neurodegenerative și neoplaziile (cancerele). Consumul regulat de apă alcalină poate contribui la menținerea unui mediu intern echilibrat și poate proteja împotriva unor boli cronice.

Cum să ne asigurăm că bem suficientă apă

Pentru a ne menține hidratați în mod corespunzător, este recomandat să începem ziua cu un pahar de apă și să continuăm să bem apă pe tot parcursul zilei. Este important să fim conștienți de nevoile individuale ale organismului nostru și să ajustăm consumul de apă în funcție de factori precum nivelul de activitate fizică și condițiile meteorologice.

De asemenea, medicul recomandă consumul de apă cât mai alcalină posibil, deoarece acest lucru poate contribui la menținerea unui pH optim în corp. Evitarea consumului excesiv de băuturi acidulate și a altor surse de aciditate poate fi, de asemenea, benefică pentru sănătatea noastră generală.

„Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative.

Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus medicul Vlad Ciurea.

Hidratarea adecvată este vitală pentru sănătatea noastră pe termen lung. Consumul suficient de apă, în special a apei alcaline, poate ajuta la menținerea unui mediu intern echilibrat și poate reduce riscul de apariție a unor afecțiuni grave. Urmați sfaturile medicului Vlad Ciurea și faceți din hidratare o prioritate în viața dumneavoastră pentru a vă bucura de o sănătate optimă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini