Redactia.ro
Home » Știri » Câtă ceapă se pune în salata de vinete. De ce multă lume greșește când o prepară

Câtă ceapă se pune în salata de vinete. De ce multă lume greșește când o prepară

Câtă ceapă se pune în salata de vinete. De ce multă lume greșește

Iată câtă ceapă se pune în salata de vinete, de fapt, ca să nu dai greș. De cele mai multe ori, mulți oameni fac aceeași greșeală atunci când o prepară.

Câtă ceapă se pune la salata de vinete. De ce multă lume greșește când o prepară

Salata de vinete este unul dintre cele mai gustoase și mai apreciate preparate. Dacă o prepari așa cum trebuie. Există mai multe variante de preparare, cu sau fără maioneză, de pildă, cu sau fără ceapă, cu sau fără iaurt și tot așa, iar cantitățile de ingrediente pot fi și ele diferite de la o rețetă la alta. Cea mai întâlnită rețetă de salată de vinete este, cel mai probabil, cea cu maioneză și cu ceapă. De obicei, multe dintre gospodine și dintre bucătarii amatori și nu numai pun după ochi aceste ingrediente, ceea ce poate reprezenta o greșeală. Cantitățile exacte sunt foarte importante.

Se spune că la un kilogram de vinete, este indicat să pui o ceapă mică. Evident, cine vrea un gust mai intens de ceapă, poate să pună două cepe mici, dar nu trebuie exagerat.

Ingrediente și mod de preparare salată de vinete cu ceapă

  • un kg de vinete
  • o ceapă mică
  • 150-200 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

După ce au fost spălate și șterse, vinetele se coc la cuptor timp de o oră și 25 de minute, la 150 de grade Celsius. În tot acest timp, trebuie întoarse pe câte o parte la fiecare jumătate de oră. Când sunt coapte, se scot și se pun la răcit, apoi se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul. Se pun la scurs timp de 30-45 de minute, iar apoi li se taie cotorul. Se toacă ceapa foarte mărunt. Vinetele sunt puse pe un tocător de lemn și se toacă foarte bine cu un cuțit de lemn. După acest proces, se pune uleiul la încins și se pune peste vinete. Se amestecă bine, bine, pentru a se încorpora cum trebuie, se adaugă ceapa, sarea și piperul. Se mai amestecă încă o dată bine și asta este tot. Se servesc reci, cu roșii sau ce doriți dvs.

Câtă ceapă se pune în salata de vinete. De ce multă lume greșește
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: