Redactia.ro
Home » Monden » Câtă durere stă în spatele unei medalii. Nadia Comăneci, despre momentele dificile din timpul competițiilor

Câtă durere stă în spatele unei medalii. Nadia Comăneci, despre momentele dificile din timpul competițiilor

GALERIE FOTO (3) Câtă durere stă în spatele unei medalii.

Câtă durere stă în spatele unei medalii. Este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-o competiție de gimnastică. Au trecuut aproape 45 de ani, dar fosta sportivă nu a putut uita de momentele cumplite trăite în timpul competițiilor și antrenamentelor.

Câtă durere stă în spatele unei medalii. Nadia Comăneci, despre momentele dificile din timpul competițiilor

Nadia Comăneci, imagine senzațională alături de mama ei. Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Sportiva în vârstă de 59 de ani este o fire extrem de discretă cu viața ei personală, iar puțină lume știe cum arată femeia care i-a dat viață. Recent, fosta gimnastă a postat o poză cu mama sa pe rețelele de socializare, iar fanii au fost încântați să o cunoască pe Stefania Comăneci. Aceasta este foarte mândră de fiica ei, iar de câte ori are ocazia, face sport pentru a as se menține în formă la peste cei 80 de ani.

Au trecut 45 de ani de la competițiile sportive la care participa, dar nici acum nu poate uita durerile cumplite pe care le simțea.În interviul acordat pentru „La Gazzetta dello Sport”, Nadia Comăneci a vorbit despre performanța Vanessei Ferrari, italianca care a obținut argintul la sol înainte de a împlini 31 de ani, în noiembrie. Aceasta a suferit mai multe accidentări de-a lungul carierei sale, iar în 2017 a avut tendonul lui Ahile rupt. Nadia Comăneci a făcut o paralelă între ea și italianca și a spuus că: „ este o scorpioancă, precum sunt eu!”, povestit că și ea a trecut prin aceleași dureri. „Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.

Soțul Nadiei Comăneci a suferit de aceeași boală pe care o are și Bilesâ

Simone Biles, cea mai bună gimnastă din ultimul deceniu a fost nevoită să se retragă. Sportiva a declarat că are anumite probleme de natură mentală și trebuie să stea departe de competiții. Este vorba despre twisties, o problemă cu care se confruntă și soțul Nadiei Comăneci, Bart. „Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu «comunică». Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta sportivă.

Nadia Comăneci s-a mutat în Statele Unite ale Americii și a reușit să strângă o avere. Veniturile ei s-au rotunjit prin multe contracte.Numele sportivei a fost pe numele tuturor după nota obținută la Montreal în 1976, câștigând 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice și primind 6 note de 10.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: