Redactia.ro
Home » Știri » Câtă sare ar trebui să consumăm. Mihaela Bilic ne spune cum putem calcula aportul optim de sare de care are nevoie organismul nostru

Câtă sare ar trebui să consumăm. Mihaela Bilic ne spune cum putem calcula aportul optim de sare de care are nevoie organismul nostru

Câtă sare ar trebui să consumăm. Mihaela Bilic ne spune cum putem calcula aportul optim de sare de care are nevoie organismul nostru

Iată câtă sare ar trebui să consumăm ca să nu dăuneze sănătății. Mihaela Bilic a vorbit despre ce înseamnă un gram de sare și cum putem calcula aportul optim de sare de care are nevoie organismul nostru.

Câtă sare ar trebui să consumăm. Mihaela Bilic ne spune cum putem calcula aportul optim de sare de care are nevoie organismul nostru

Mihaela Bilic a transmis un mesaj pe Facebook astfel încât oricine să înțeleagă despre ce este vorba.

Ce înseamnă un gram de sare? Cum spune și povestea, iubirea maximă e ca sarea în bucate. Fără sare mâncarea nu are gust. Dar și prea multă sare dăunează grav sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport maxim de 5 g sare/zi, adică o linguriță. Atenție, nu e vorba doar de solnița cu sare, ci de toată sarea conținută deja în alimente. Campioni la aportul de sare sunt murăturile, sosurile, ronțăielile și mâncarea semipreparată. Sarea avem peste tot, și în pâine, și în biscuiți și chiar în apa de băut.

Iată ce înseamnă 1 g de sare:

  • 2 felii pastramă
  • 5 felii salam de Sibiu
  • 1,5 felii șuncă de Praga
  • 1 crenvurșt
  • 2 felii de somon afumat

Tot 1 g de sare avem în 3 felii de pâine, 8-9 măsline, un cub de brânză sau cașcaval, un triunghi de brânză cu mucegai sau parmezan.
La cat de multă sare există deja în produsele alimentare, eu zic că nu mai e nevoie să punem solnița pe masă!

Sursa: Mihaela Bilic/Facebook

Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”

Dacă Mihaela Bilic și-a propus pentru 2023 să renunțe la micile gustări dintre mese, sfatul medicului nutriționist pentru noi toți în acest an este să introducem supele și ciorbele în mesele zilnice. Acesta obicei ne-ar putea ajuta să scăpăm și de câteva kilograme în plus, susține ea.

„Partea cu ciorba și supa este un obicei foarte bun nu doar când te lovește vreo indigestie, dar și când vrei să scapi de câteva kilograme în plus. […] Este firesc ca în luna ianuarie, după ospățul de Crăciun, să pui accentul pe ciorbă și pe supă – acest fel de mâncare care te hidratează, te hrănește și te ajută la slăbit. […] Vă recomand ca măcar una din mese să conțină sau o supă. Umple stomacul cu puține calorii și întotdeauna o să țină de foame bine. Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”, a spus Mihaela Bilic, în emisiunea Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: