Redactia.ro
Home » Știri » Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia! Care este starea lui de sănătate

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia! Care este starea lui de sănătate

Cătlin Denciu

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia! Medicul român care a intrat în salonul cuprins de flăcări pentru a-și salva pacienții, este idolatrizat de presa belgiană.

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia

Cătălin Denciu este medicul erou care a sărit în foc pentru a-şi salva pacienţii de la secţia ATI din Piatra Neamţ, unde, din nefericire, 14 dintre ei și-au pierdut viețile. Acesta a fost declarat unul dintre eroii anului de postul public de televiziune din Belgia, acolo unde a ajuns după ce a suferit grave arsuri pe suprafața corpului.

Jurnaliștii belgieni vorbesc despre medicul român că a marcat anul 2020. Cătălin Denciu este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi se află pe locul 3 în topul întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența noului tip de virus, în final devenind el însuși victimă a bolii, și de căpitanul Tom Moore, fost ofițer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice.

Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia! Potrivit Digi24, la mai bine de o lună de la tragedie, Cătălin Denciu se află şi acum internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles.

”Anul 2020 a fost foarte întunecat, dar unele personalități au ieșit în evidență și grație acestor eroi și eroine fiecare dintre noi poate avea mai multă încredere în umanitate și poate privi viitorul cu optimism”, spun jurnaliștii de la RTBF.

Singurul supraviețuitor al tragediei de la ATI Piatra Neamț a ieșit de la Terapie Intensivă

Singurul supraviețuitor al tragediei de la ATI Piatra Neamț a ieșit de la Terapie Intensivă. În momentul de față, este internat la secția exterioară Lețcani, din Iași. Pacientul aflat într-o secție de bolnavi confirmați cu COVID-19, se simte mai bine și este în continuare sub supraveghere medicală. Cinci dintre pacienții aflați într-un salon alăturat celui unde a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamț nu au supraviețuit.

Un incendiu de proporții avut loc la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 15 morți. Cătălin Denciu este considerat eroul anului în Belgia!

”A izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins rapid la costumele de protecție, protecție pentru virus, nu pentru foc, ale personalului, ale asistentei și de acolo, în foarte scurt timp, s-a propagat cu o viteză incredibilă. 4 extinctoare au folosit, dar fără niciun succes.  Au încercat să scoată pacienții din salon, dar n-au reușit, fum, întuneric, greu de respirat și prin măștile astea, dar și în general în fum. Și, practic, și cu extinctoarele au acționat dincolo de ușă, până la primele paturi, erau 4 pe o parte, 4 pe cealaltă, n-au putut să intre mai în profunzime și dacă intrau, cred că rămâneau acolo. Flacăra a ajuns pe echipaentul unei asistente, de acolo, mai departe pe pat, dar a fost așa rapid, monitor… Și bineînțeles aveam și o concentrație mare de oxigen de la atâta oxigeno-terapie”, a declarat Liviu Ungureanu.