Redactia.ro
Home » Știri » Medicul-erou, Cătălin Denciu, a fost detubat. Care mai este starea lui

Medicul-erou, Cătălin Denciu, a fost detubat. Care mai este starea lui

Cătălin Denciu "se mutase" în spital.

Medicul-erou, Cătălin Denciu, internat la spitalul militar Regina Astrid, din Belgia, a fost detubat, iar piciorul lui drept a fost refăcut de medici. Cu toate acestea, Cătălin Denciu mai are nevoie în continuare de îngrijiri, în celelalte zone afectate de flăcările incendiului de la secția ATI a Spitalului Piatra Neamț.

Cătălin Denciu a fost detubat

Vești bune despre medicul-erou, Cătălin Denciu, care este internat în Belgia. El a fost detubat, iar piciorul său drept a fost refăcut. Dar, mai are și alte zone afectate de incendiul devastator de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Și pentru acestea Cătălin Denciu mai are nevoie de îngrijiri medicale. Drept urmare, doctorii belgieni au stabilit ca de fiecare dată când va mai suferi o intervenție chirurgicală să fie intubat la loc, pentru că durerile sunt foarte mari, informează Digi 24.

Soția lui Cătălin Denciu se află în Belgia

În clipele grele în care se află, alături de Cătălin Denciu este soția sa. Ea îl vizitează zilnic, mai ales că medicul-erou va ”petrece” sărbătorile de iarnă în spital.

Cătălin Denciu este medicul care și-a riscat viața, intrând la propriu în flăcările incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. S-a ales cu arsuri peste 70 din suprafața corpului, iar medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuire. El i-ar fi spus ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în aeronavă, în timp ce era transportat la spital: ”Am încercat să salvez ce se mai putea”. Cu toate că i-a fost arsă mare parte din corp, din fericire medicului nu i-au fost afectate și căile respiratorii.

În urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Piatra Nemț, au murit inițial zece pacienți care în momentul tragediei erau intubați și bolnavi de coronavirus. Au supraviețuit șase oameni, dar rând pe rând, au murit și doar unul a mai ramas, acum , în viață, fiind externat de curând, din spital.

Rudele decedaților plâng în urma lor. Fiica unui tată care a fost răpus de flăcări, a dezvăluit că bărbatul, care începuse să se vindece, cât de cât, înainte de incendiu, a murit în chinuri groaznice.

”N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit psihologul Mihaela Irimia, fiica unui bărbat mort în incendiul de la ATI, Piatra Neamț.

Tatăl Mihaelei a încercat să se salveze, fiind intubat, fapt dovedit de mâna arsă complet a acestuia. Mai mult, capul tatălui său este ars, iar aparatura topită pe corpul său.

„Un om blând și pașnic, care toată viața și-a plătit conștiincios asigurările de sănătate, este acum desfigurat și are aparatura topită pe el. (…) Ce să vă spun că m-am dus să-l identific pe tata și că i-am văzut pe toți și că i-a ars capul și că are sonda de intubație lipită de cateter…

Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata… Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze…”, a mai declarat fiica victimei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: