Redactia.ro
Home » Homepage » Câte clase are părintele Pimen Vlad?! Preotul dă cele mai înțelepte sfaturi în mediul online: „Eu v-am spus clar, sunt om cu zece clase!”

Câte clase are părintele Pimen Vlad?! Preotul dă cele mai înțelepte sfaturi în mediul online: „Eu v-am spus clar, sunt om cu zece clase!”

Sfaturi înțelepte de la părintele Pimen Vlad.

Părintele Pimen Vlad, cunoscut pentru înțelepciunea sa distribuită generos în mediul online, a devenit o figură emblematică pentru credincioșii care caută sfaturi spirituale autentice și îndrumare. Stareț al Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos, părintele Pimen are o educație formală limitată la zece clase, o realitate pe care o împărtășește deschis cu urmăritorii săi. „Eu v-am spus clar, sunt om cu zece clase! Nu am doctorate. Eu am venit, cum se zice, de copil în mănăstire, deci eu nu am studii, nu știu ce. Vă spun pe față,” mărturisește el.

@om.cu.credinta Părintele PIMEN VLAD ne vorbește despre Nașterea Domnului, despre Maica Domnului și despre minunile și sfinții din preajma acestei mari sărbători.#fyp #fypシ #omcucredinta #crestinortodox #romania #athos #viraltiktok #for #ortodox #isus #amin ♬ Japanese song with a kin and a piano main_long(1254315) – TEtoTE_Music

Deși nu posedă titluri academice impresionante, contribuțiile sale la literatura creștină ortodoxă sunt notabile, cu aproximativ 15 cărți publicate, lucrări care reflectă adâncimea înțelegerii sale spirituale dobândite prin experiență și contemplare, mai mult decât prin studiu formal. Aceste cărți au devenit un ghid spiritual pentru mulți, oferind îndrumări valoroase pentru navigarea provocărilor vieții cu credință și înțelepciune.

Părintele Pimen, sfaturi înțelepte pentru credincioși

În preajma sărbătorilor importante, cum ar fi Nașterea Domnului, părintele Pimen subliniază importanța spovedaniei, un sacrosanct act de curățire spirituală și reînnoire. „Nu lăsați să rămâneți nespovediți înainte de Nașterea Domnului! Spovedania e cum…se zice…fără ea nu ne mântuim. Aici ne se dezleagă toate păcatele,” afirmă el, reamintind credincioșilor despre rolul esențial al spovedaniei în viața spirituală.

Părintele Pimen Vlad spune că femeile aflate la menstruație au voie la biserică

Un alt aspect pe care părintele Pimen îl abordează cu curaj și deschidere este participarea femeilor la viața bisericească în perioadele de menstruație, o temă adesea învăluită în tabuuri și interpretări greșite. Contrar unor practici conservatoare observate în unele comunități ortodoxe, el afirmă clar că nu există nicio bază scripturistică sau canonică care să interzică accesul femeilor la biserică în aceste perioade. În acest context, părintele subliniază toleranța și deschiderea observate în Grecia, unde femeile nu sunt împiedicate să participe la slujbe. „În Grecia nu există ca preoții să oprească femeile să nu intre în biserică, căci nu există niciun canon care să interzică asta, ci există un canon care pedepsește pe cei care opresc femeile să intre,” explică el.

Părintele Pimen Vlad reprezintă o voce rară și necesară în peisajul spiritual contemporan, oferind o perspectivă echilibrată și profundă asupra credinței și practicii religioase. Cu un mesaj centrat pe iubire, acceptare și îndrumare spirituală, el încurajează credincioșii să trăiască o viață de credință autentică și împlinită, înțelegând că „timpul nu stă în mâinile noastre, viitorul, doar prezentul. Timpul e scurt. Să ne luptăm să facem bine după putere.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: