Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Tot ce trebuie să știe o femeie despre dezvoltarea copilului

Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Tot ce trebuie să știe o femeie despre dezvoltarea copilului

GALERIE FOTO (4) Câte luni înseamnă săptămânile de sarcină. Tot ce trebuie să știe o femeie despre dezvoltarea copilului

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, dar aduce cu sine și o mulțime de noutăți și întrebări. O mămică tânără, aflată la prima sarcină va avea multe nelămuriri, una dintre ele fiind chiar lunile de sarcină. Iată în ce trimestru te afli în funcție de câte săptămâni are copilul.

Sarcina pe săptămâni și luni

Toate știm că sarcina durează 9 luni și, în urma unui calcul simplu, am deduce că trebuie să ținem un copil în pântec 36 de săptămâni. Pentru femeile aflate la prima sarcină poate va fi un șoc să afle că pot naște chiar și la 40 de săptămâni, ceea ce înseamnă că numărătoarea noastră nu mai are deloc sens.

Explicația este una clară, de unde apare decalajul de patru săptămâni: majoritatea lunilor au mai mult de 4 săptămâni sau 28 de zile, de unde se produce această neclaritate.

Sarcina este împărțită în trimestre, iar primul trimestru începe din momentul concepției până în săptămâna 13 și reprezintă primele trei luni de sarcina. Se spune că această perioadă este una dintre cele mai grele, pentru că acum se produc cele mai mari schimbări din punct de vedere al organismului: apar grețurile, stările de oboseală.

Copilul se transformă acum dintr-o grupare de celule într-un fetus, care începe să aibă formă umană. În a doua lună a trimestrului se concentrizează lucrurile: se formează creierul, măduva spinării și alte țesuturi neuronale ale sistemului nervos central.

Evoluția sarcinii în trimestre

Din săptămâna 14 de sarcină putem spune că ne aflăm în cel de-al doilea trimestru. Se spune că este cea mai ușoară perioadă pentru femei, dar și cea mai frumoasă, pentru că în jurul săptămânii 20 se află și sexul bebelușului. La finalul acestei perioade, micuțul este dezvoltat complet și chiar poate clipi și reacționa la lumină.

Din calculele noastre, am spune că al treilea trimestru începe de la săptămâna 24, dar se pare că cea de-a 26-a săptămână de sarcină marchează 6 luni de sarcină calendaristice. Abia din săptămâna 27 poți spune că ești oficial în trimestrul al treilea de sarcină.

Cele nouă luni sunt atinse abia în săptămâna 39, nu 36, cum tindem să spunem în primă fază. Când ajungi în săptămâna 40, poți spune că ai depășit termenul și ești pe ultima sută de metri, deci trebuie să te aștepți în orice moment să îți strângi micuțul în brațe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: