Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI, supraviețuiesc. Anunțul îngrozitor al unui medic pneumolog

Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI, supraviețuiesc. Anunțul îngrozitor al unui medic pneumolog

Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI supraviețuiesc (1)

Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI supraviețuiesc. Anunțul îngrozitor al unui medic pneumolog. Pandemia de coronavirus a schimbat milioane de vieți și a dat peste cap sistemele sanitare. Numărul mare de cazuri de COVID19 au luat cu asalt spitalele din toată lumea, epuizându-I pe medici și asistenți. Chiar și așa, cadrele medicale au rămas să salveze viețile oamenilor, indiferent de pericolul la care sunt expuși. Medicul Marius Balea a făcut dezvăluiri șocante despre câteva dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă pacienții săi.

Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI supraviețuiesc. Anunțul îngrozitor al unui medic pneumolog

Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI supraviețuiesc. Cadrele medicale din întreaga lume au fost luați prin surprindere de coronavirus, iar de aproape un an, toate spitalele se confruntă cu numeroase cazuri de COVID19, care par că nu se mai termină. Cu toate astea, medicii au rămas în spitale pentru a salva pacienții, indiferent de pericolul la care sunt expuși. Pe de altă parte, datorită numărului mare de pacienți, cadrele medicale au reușit să strângă mai multe informații pentru a putea face față mai departe acestui virus ucigaș. Câte persoane infectate cu COVID19, internate la ATI supraviețuiesc.

Medicul pneumolog, Marius Balea a declarat pentru Antena 3, ce se întâmplă cu pacienții ai căror plămâni au fost afectați de infecția cu noul coronavirus. Conform acestuia, există situații în care pacienții asimptomatici, cei care nu au știut de prezența virusului să afle că plămânii lor au suferit schimbări îngrijorătoare. Așadar, medicul atrage atenția asupra persoanelor care se internează în stare gravă la Terapie Intensivă. Potrivit medicului pneumolog, 40-50% dintre pacienții internați la ATI, înving boala. „Din cazurile de la ATI, din bolnavii COVID-19 cu afectare pulmonară destul de gravă, 40-50% dintre ei au reuşit să plece acasă. Totuşi, odată afectaţi plămânii de această boală, sunt şanse mari ca ei să-şi revină, depinde de cât de severă e afectarea. Există şi cazuri asimptomatice care au afectare pulmonară” a spus medicul.

De ce pacienții bolnavi se vindecă, iar cei fără probleme de sănătate pierd lupta cu COVID19

În momentul de față, modul în care evoluează starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID19, reprezintă o enigma și pentru medici, dar și pentru public. Au existat cazuri în care persoane în vârstă, pline de comorbidități s-au vindecat, iar persoane tinere care nu aveau boli grave, au decedat din cauza virusului. “Nu se ştie de ce unii cu afectare 75% au evoluţie proastă şi alţii au evoluţie bună şi pleacă acasă. Vârsta cu siguranţă contează în cazul lor, la fel şi bolile asociate. Dar au fost situaţii şi de un fel, şi de altul”, a explicat dr. Balea. Referitor la persoanele care fumează, specialistul a dezvăluit că aceastea nu sunt afectate în mod special, dar există posibilitatea ca odată cu vârsta, posibilele afecțiuni ale plămânilor și infecția cu noul coronavirus să declanșeze o formă mai gravă a bolii. „Dacă ai deja o boală pulmonară, riscul să faci o formă mai gravă este mult mai mare. Şi fumatul se asociază cu boli pulmonare, mai ales după vârsta de 50 de ani”, a atras atenţia dr. Marius Balea. Până astăzi, 20 ianuarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu COVID19, iar 17.485 persoane infectate au decedat. La Terapie Intensivă sunt internate 1.054 persoane infectate cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: