Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion? Anunțul lui Raed Arafat

Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion? Anunțul lui Raed Arafat

Este sau nu sigur vaccinul anti-covid

Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, iar Crăciunul și Revelionul ne bat la ușă. Cu toate că suntem în plină pandemie, românilor le-ar plăcea să se bucure de ultima lună din an, cel puțin pe jumătate față de cum o făceau înainte. Șeful DSU, Raed Arafat,a precizat câte persoane pot lua parte la petrecerile de Revelion și de Crăciun din casele noastre.

Câte persoane pot participa la petrecerile de Revelion și de Crăciun

Cu toate că suntem în plină pandemie, mulți români sunt curioși cum vor petrece anul acesta Crăciunul și Revelionul. Raed Arafat, șeful SDU, a venit cu precizări în acest sens, informează știrilekanald.

Raed Arafat a spus că nu se poate impune un număr maxim de persoane care să ia parte, în casele românilor, la petrecerile de Revelion și Crăciun. Dar, ”este recomandabil” ca oamenii să aibă alături persoane apropiate și, odată, ce le primesc în casă să respecte regulile anti-coronavirus.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a spus Arafat, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

În ceea ce privește mesele festive pentru turiști din unitățile de cazare, Raed Arafat a spus că acestea se pot organiza  în restaurantele hotelurilor, doar la o anumită capapcitate, determinată de incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în localitatea respectivă

”Știți foarte bine. Sub 1,5 la mie incidență, capacitatea este la 50 %. Între 1,5 până la 3 la mie, capacitatea este de 30 %. Și peste 3 la mie, în mod normal, rămân numai cei care sunt cazați în hotel. Dar capacitatea acestor locații nu poate depăși 50 %”, a mai precizat Raed Arafat.

Reamintim că starea de alertă este prelungită în România, pentru 30 de zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi acest lucru, astfel, că restricțiile care erau până acum valabile, vor rămâne în continuare. Printre obligativitatea purtării măștilor peste tot, va fi valabilă interzicerea ieșirii după orele 22:00, dar și interizcerea organizării evenimentelor private.

Vineri, în București, s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare din țară, peste șapte la mia de locuitori. Cu toate acestea, nu se ia în calcul carantina, spunea primarul general, imediat după aflarea acestui indicator.

”Carantinarea nu este, în momentul de față, o ipoteză pe care o luăm în calcul”, a declarat Nicușor Dan. a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

Înainte ca în București să se înregistreze cea mai mare rată de infectare, Nicușor Dan spunea:

”Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment, nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: