Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion organizate acasă

Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion organizate acasă

Revelion 2021

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, dar deocamdată nu se știe în ce condiții vom putea să petrecem Crăciunul sau Revelionul. Iată câte persoane pot participa la o petrecere privată, făcută acasă, potrivit autorităților.

Câte persoane poți invita acasă de Crăciun sau Revelion

Pandemia de coronavirus încă de afectează viața, iar în curând se va face un an de când a apărut primul caz de coronavirus în țara noastră, dar cum situația este mai gravă pe zi ce trece, aceste sărbători de iarnă le vom petrece în condiții speciale.

Astfel, pentru a limita pe cât posibil răspândirea virusului orice fel de evenimente care au loc la restaurante sau terase sunt interzise. Totuși, evenimentele private pot avea loc, după cum au anunțat autoritățile. Putem avea o petrecere ținută acasă, de Crăciun sau Revelion în pandemie, dar nu trebuie să avem mai mult de 20 de invitați.

Poziția autorităților privind petrecerile de Crăciun și Revelion

Totodată, dacă acest număr este depășit, cei care organizează petrecerea pot fi amendați, la fel și invitații.

„Dacă fac acasă (petreceri – n.red.) cu 20 de oameni este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern”, a explicat vicepremierul Raluca Turcan referitor la evenimente private.

Totuși, aceasta decizie se poate schimba, în cazul în care situația se înrăutățește. Mai mult, Raluca Turcan a explicat că vecinii care știu de o petrecere cu un număr ilegal de membri pot contacta autoritățile.

„Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a mai spus Raluca Turcan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: