Redactia.ro
Home » Știri » Câte vaccinuri vor fi disponibile până în 2021. Anunțul făcut de președintele Consiliului European

Câte vaccinuri vor fi disponibile până în 2021. Anunțul făcut de președintele Consiliului European

Președintele Consiliului European anunță că vor fi disponibile ” trei sau patru vaccinuri” p\n[ la ]nceputul lui 2021. 

 

Anunțul făcut

 

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că ”trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021 în Uniunea Europeană.

”Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat”, a mai declarat liderul UE.

Fostul premier belgian a dat asigurări că au fost semnate numeroase contracte de Comisia Europeană, în numele statelor membre. Aceste contracte au fost semnate pentru a ”ne asigura că, atunci când sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”. 

Charles Michel a lansat de asemenea un apel anticipat.  Președintele Consiliului European a declarat că sunt în pregătire mai multe vaccinuri. Astfel, vor apărea probleme logistice, probleme de transport, de conservare, dar și de desfășurare în campaniile de vaccinare.

”De aceea, vreau să-i mobilizez pe şefii noştri de stat şi de guverne pentru a le anticipa”, a adăugat Charles Michel.

 

 

Cum se va evita haosul

 

Chrales Michel a vorbit și despre eventuale mijloace de evitare a haosului. ”Noi am mobilizat mijloace pentru a ne asigura că nu va fi haos atunci când vaccinurile vor începe să fie disponibile”, a adăugat acesta.

Președintele CE a vorbit și despre un ,,reflex național” al statelor membre UE. ”Acesta este un calcul prost. Împreună vom putea scădea această ameninţare, care ne afectează de mai multe luni”, a subliniat Charles Michel.

 

De ce durează producerea unui vaccin

 

Instituțiile care autorizează folosirea unor vaccinuri cer ca acestea să treacă prin numeroase teste, care durează câțiva ani.

Mai întâi, se fac teste pe celule și pe animale. Abia după ce acestea arată că vaccinurile sunt sigure pentru administrarea la om, se trece la testele clinice, care implică mai multe faze:

1. Faza 1 verifică siguranța. Testarea se face pe câțiva zeci de subiecți sănătoși, pentru a vedea cum funcționează vaccinul și dacă apar efecte secundare. De regulă, durează câteva luni.

2. Faza 2 testează eficiența. Implică câteva sute de pacienți și teste randomizate, în care o parte dintre subiecți primesc vaccinul și ceilalți un placebo. Majoritatea testelor sunt dublu-orb, adică pacienții și cercetătorii nu știu cine primește vaccin și cine nu. Această fază durează de la câteva luni la doi ani.

3. Faza 3 testează eficiența în condiții reale. Implică sute de persoane aflate în mai multe locuri în care este prezentă boala. Dacă vaccinul își păstrează siguranța și eficacitatea pe o perioadă lungă de timp, va fi aprobat pentru utilizare pe scară largă. Evident, e vorba de câțiva ani de teste.

4. Ultima fază se referă la monitorizarea constantă a vaccinului produs, pentru orice efecte adverse sau probleme create.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: