Redactia.ro
Home » Știri » Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu peste 90 km/oră și nici noaptea. Va apărea și un nou permis de conducere, B+. Toți românii trebuie să știe

Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu peste 90 km/oră și nici noaptea. Va apărea și un nou permis de conducere, B+. Toți românii trebuie să știe

Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu peste 90 km/oră și nici noaptea. Va apărea și un nou permis de conducere, B+. Toți românii trebuie să știe

Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu peste 90 km/oră și nici noaptea. Toți românii trebuie să știe!

Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu peste 90 km/oră și nici noaptea

În urma unei directive a Uniunii Europene, se anunță schimbări semnificative pentru șoferi, inclusiv pentru cei români. Aceste schimbări au  implicații asupra vitezei de circulație și posibilității de a conduce în timpul nopții. Conform informațiilor, aceste reguli ar urma să intre în vigoare în primăvara anului viitor.

Directiva propusă de Bruxelles face parte dintr-un efort mai amplu de standardizare a regulilor de conducere în Uniunea Europeană. Printre modificările propuse se regăsesc și introducerea unor limite de viteză în funcție de grupa de vârstă a șoferilor, cu impact asupra celor începători.

Potrivit noilor reguli, șoferii începători din România nu vor mai putea conduce cu o viteză care depășește 90 de kilometri pe oră, chiar și pe autostradă. Această limitare este menită să asigure siguranța în trafic și să reducă riscul de accidente, în special pentru șoferii mai puțin experimentați. De asemenea, se preconizează că această categorie de șoferi nu va mai avea voie să circule pe timp de noapte.

Apare un nou permis de conducere

O altă schimbare importantă propusă de Uniunea Europeană este introducerea unui nou permis de conducere, categoria B+. Limita de greutate pentru permisul de conducere standard B va fi redusă semnificativ, de la 3.500 la 1.800 de kilograme. Astfel, cei care doresc să conducă vehicule mai grele vor avea nevoie de un permis de conducere B+ și trebuie să aibă minimum 21 de ani.

Una dintre inovațiile semnificative este crearea unei baze de date comune pentru permisele de conducere în cadrul UE. Acest aspect facilitează schimbul de informații între statele membre și permite retragerea permiselor de conducere în oricare țară a Uniunii Europene, indiferent de țara în care este înmatriculat vehiculul.

În prezent, există diferențe semnificative între legislațiile statelor membre, inclusiv în ceea ce privește nivelul de alcool și droguri tolerat în timpul conducței. Noua directivă își propune să standardizeze aceste aspecte, astfel încât să existe coeziune în privința sancțiunilor și a sistemului de puncte aplicat șoferilor în toată Uniunea Europeană.

Este important de menționat că aceste modificări vor deveni obligatorii și în România atunci când vor fi adoptate la nivelul Uniunii Europene. Așadar, șoferii români sunt sfătuiți să fie la curent cu noile reguli și să se pregătească pentru ajustările ce vor fi impuse în scurt timp.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: