Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala banală pentru care șoferii români vor primi amenzi usturătoare! Când se schimbă legea

Greșeala banală pentru care șoferii români vor primi amenzi usturătoare! Când se schimbă legea

Greșeala banală pentru care șoferii români vor primi amenzi usturătoare! Când se schimbă legea

Greșeala banală pentru care șoferii români vor primi amenzi usturătoare! Iată când se schimbă legea!

Greșeala banală pentru care șoferii români vor primi amenzi usturătoare

Șoferii din București se confruntă cu posibilitatea de a primi amenzi considerabile dacă nu respectă o nouă regulă propusă de Primăria Capitalei. Proiectul „Oprește motorul” are potențialul de a deveni lege națională, fiind susținut de două mari organizații non-guvernamentale. Scopul acestei inițiative este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului în zonele sensibile precum școli, spitale și locuri de joacă.

În prezent, în Sectorul 6 al Capitalei, primarul Ciprian Ciucu a fost convins de importanța acestui demers și a adoptat măsuri concrete. Panouri informative vor fi montate în jurul școlilor pentru a îndemna șoferii să oprească motoarele autoturismelor atunci când se află în parcare sau așteaptă copiii.

Când se schimbă legea

Inițiatorii campaniei au făcut un apel către șoferi, transmițându-le un „mesaj ca de la părinte la părinte.” Este subliniată necesitatea conștientizării faptului că motorul pornit al mașinii, în timpul așteptării, generează emisii nocive care afectează nu doar sănătatea copiilor, ci și mediul înconjurător.

Primarul Ciprian Ciucu a evidențiat importanța acestei schimbări de comportament, afirmând că doar 10, 15 sau 20 de minute cu motorul pornit pot genera concentrații extrem de periculoase de gaze toxice. Acest aspect este deosebit de relevant în zonele unde se adună mai multe mașini, precum în apropierea școlilor, unde riscul afectării sănătății copiilor este mai mare.

„După ce am publicat acel mesaj ca de la părinte la părinte, acela cu oprirea motorului atunci când ne așteptăm copiii de la școală, am fost contactat de inițiatoarele campaniei Opreste Motorul să facem un pas înainte, și anume să amplasăm astfel de semne informative în vecinătatea școlilor. Eu le-am propus să facem trei: adică, pe deasupra să ducem proiectul și în Consiliul General (unde este blocat și îl vom debloca cu ajutorul lui Andrei Badiu) și sa am amendăm legislația națională pentru a se putea da amenzi (ca și în Austria, Germania, unele state din SUA). La acest lucru s-a înhămat colegul meu Cristian Bacanu.
Astăzi, la inițiativa mea, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat trecerea la primul pas: în Sectorul 6 vor fi amplasate aceste semne informative. Propunerea de semnalistică aparține campaniei @Oprește Motorul.
Mesaj ca de la părinte la părinte
Trebuie doar să conștientizăm că atunci când ne așteptăm în mașină, cu motorul pornit, copilul de la școală, de la înot, de la desen, muzică sau oricare altă activitate le facem rău tuturor copiilor, inclusiv alor noștri.
10, 15, 20 de minute cu motorul pornit generează mult gaz de eșapament. Dacă într-o arie compactă avem cinci sau zece mașini se acumuleză concentrații extrem de periculoase de gaze cancerigene sau care provoacatoare de boli cardiovasculare. Cei mici sunt cei mai afectați, aceste microparticule stau în suspensie în aer pana la cca. 1.20m de la sol.
Este păcat să decontăm confortul nostru în sănătatea copiilor noștri.
Am scris acest mesaj pentru că, fiind primar, sunt urmărit pe facebook de un număr mare de oameni, pentru a conștientiza răul pe care îl putem face nu din răutate, nu din indolență, ci pentru că pur și simplu nu ne gândim la astfel de lucruri.
Va rog distribuiți acest mesaj, în ce formă doriți dvs. Este important să ajungă la cât mai mulți dintre noi”, a scris edilul. 

De asemenea, demersul primăriei din Sectorul 6 ar putea reprezenta doar începutul, deoarece există intenții de a impune această regulă la nivel național. Schimbările ar putea fi incluse în Codul Rutier, iar șoferii care nu respectă noile prevederi vor fi pasibili de amenzi substanțiale.

Această inițiativă vine în contextul preocupării globale pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității vieții în mediul urban. Dacă proiectul „Oprește motorul” devine lege națională, șoferii din întreaga țară vor trebui să fie atenți la acest aspect pentru a evita amenzi usturătoare. Conștientizarea impactului pe care îl au acțiunile individuale asupra mediului și sănătății publice devine, astfel, o prioritate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: