Redactia.ro
Home » Știri » Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Guvernul schimbă strategiile de imunizare

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Guvernul schimbă strategiile de imunizare

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Guvernul a decis să schimbe strategia de vaccinare împotriva coronavirusului, iar de azi înainte, etapa a II-a, vârstnicii și cei cu afecțiuni grave vor avea prioritate.

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Guvernul schimbă strategiile de imunizare

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. De azi înainte se schimbă strategia de vaccinare anti-COVID19. Guvernul a decis ca de acum încolo, în etapa a II-a, vor avea prioritate vârstnicii și cei cu boli cronice. De asemenea, vor fi alocate pentru angajații din domenii imporntante doar un sfert din locurile disponibile, și vor fi adăugate în etapa aflată în derularea persoanele cu handicap, cele care au imunitatea scăzută și persoanele fără adăpost. De asemenea, angajații din magazinele alimentare, agricultorii și lucrătorii din primării și consilii județene vor fi imunizați. Conform Guvernului, în câteva zile se va schimba strategia de vaccinare pentru etapa II, iar platforma va aloca 75% din locurile disponibile persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici și 255 pentru angajații din domenii esențiale.

Totodată, casierii și lucrătorii de magazinele de retail alimentar, personalul navigant și cei de pe platforma maritimă au fost trecuți și ei pe lista categoriilor de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Angajații statului din administrația locală, precum consiliile județene și primăriile, vor fi și ei vaccinați. Și cei de la asistența socială, unii sportivi, diplomații sau angajații de la pompe funebre se vor putea imuniza și ei în etapa a II-a. Imunizați vor fi și angajații de la ministere, companii de stat, BNR, Avocatul Poporului sau Curtea Constituțională, iar șefii trebuie să facă lista cu angajații cheie, și doar aceștia s-ar putea vaccina în etapa a II-a.

Ce se întâmplă cu locuitorii din zonele rurale?

În acest timp, în aproape toate zonele rurale vaccinul nu a ajuns până la cei vulnerabili. Spre exemplu, comuna Bivolari aflată la 50 d ekilometri de Iași, iar locuitorii nu au niciun centru de vaccinare în apropiere, motiv pentru care primăriile au găsit două spații, dar momentan nu au primit aprobări. „Avem spital aici. Ar putea să facă aici. Cum s-a făcut pentru votare să facă și pentru vaccinare.”, a declarat un bărbat. Nici în Constanța, situația nu este bună, La 300.000 de locuitori pot fi vaccinați doar 120 pe zi. „În momentul acesta vorbim despre un singur centru, cel de pe stadionul portul spitalul militar modular. Acolo sunt mai multe fluxuri de vaccinare.”, a declarat purtătorul de cuvânt DSP Constanța, Tudorel Ene.

În acest caz, primăria a promis că va deschide un centru în pavilionul expozițional, dar momentan se licitează amenajarea. În Brașov, 40 de oameni fără adăpost au fost vaccinați împotriva coronavirusului, înscrierile fiind făcute pe platformă de centrul de vaccinaree, „Mi s-a dat prospectul medicamentului. Am fost de acord, deoarece am crezut că este o oportunitate acum, că cine știe mai încolo cum o să fie, aglomerație.”, a precizat un bărbat.Referitor la următoarea etapă a vaccinări, adresată tuturor românilor, ar putea avea loc, cel mai devreme, în luna martie 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: