Redactia.ro
Home » Știri » Câți ani de închisoare riscă o profesoară din Rusia după ce a făcut comentarii anti-război. Elevii au denunțat-o

Câți ani de închisoare riscă o profesoară din Rusia după ce a făcut comentarii anti-război. Elevii au denunțat-o

GALERIE FOTO (2)

O profesoară din Rusia a fost arestată după ce a făcut comentarii anti-război în timpul orelor de curs. Aceasta a fost reclamată de elevii săi pentru remarcile împotriva războiului

Elevii nemulțumiți au denunțat-o

Profesoara din cadrul școlii rusești , Irina Gen a fost arestată după ce chiar elevii ei au raportat-o pentru comentariile negative susținute împotriva războiului, a informat BBC News.
Pe data de 18 martie, o profesoară de engleză de la o școală din oraşul Penza, Rusia a fost înregistrată cu telefonul mobil de către elevi. Aceasta a fost ulterior arestată pe baza unor comentarii anti-război pe care statul rusesc nu le permite.

Femeia și-a dat cu părerea, deoarece elevii aveau nelămuriri cu privire la anularea unei excursii sportive din Republica Cehă. Întrebată fiind, femeia și-a susținut aceste opinii în speranța că elevii își vor schimba atitudinea, lăsând nemultumirile deoparte.

Riscă mulți ani de închisoare

Potrivit transcrierii conversaţiei publicată de site-ul Meduza, femeia a spus că s-a procedat în consecință anulându-se excursia.

Aceasta le-a spus elevilor că decizia a fost una foarte corectă și că din cauza acțiunilor pe care Rusia le face în cadrul războiului va aduce și alte repercursiuni până când Rusia “va începe să se comporte civilizat”.

Profesoara în vârsta de 55 de ani a comparat Rusia cu Coreea de Nord şi “a exprimat o opinie despre războiul din Ucraina diferită de cea oficială”, s-a precizat pe același site.
În urma faptei ei, Irina Gen riscă să fie amendată cu până la 60.000 de dolari sau chiar mai rău, aceasta ar putea fi arestată până la 10 ani de închisoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: