Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani câștigă un IT-ist în România, în 2020. Mulți se așteptau la un salariu mai mare

Câți bani câștigă un IT-ist în România, în 2020. Mulți se așteptau la un salariu mai mare

Salariul unui IT-ist din Romania

Dacă îți dorești o slujbă la birou și îți place să comunici cu oamenii, jobul de IT-ist sau programator este perfect! Domeniul IT este unul atractiv pentru cei care își caută un job care implică și un salariu cu adevărat motivant.

Specialiștii în acest domeniu au devenit unii dintre cei mai căutați angajați, atât în România, cât și în alte state.

Activitatea însușită de către un IT-ist este una plăcută, stimulantă și interesantă în fiecare zi.

Ce trebuie să faci pentru a deveni IT-ist?

Deși România stă destul de slab la capitolul joburilor de programatori, fiind trasă în jos de numărul mare de joburi în servicii suport și call-center, domeniul de IT a devenit important în ultima vreme.

Multe companii din România caută tot mai mulți IT-iști care să lucreze direct cu tehnologiile de ultima oră. De multe ori cei care doresc să se angajeze ca IT întâmpină o problemă și anume, aceea  despre ce trebuie să faci mai exact pentru a ajunge IT-ist.

Există multe tipuri de job-uri ca IT-ist, precum tehnician IT, tehnician de rețea, administrator de rețea, administrator de sistem, analist de rețea, administrator de baze de date și multe altele.

Ei bine, pentru a deveni IT-ist trebuie să știi sigur în ce domeniu vrei să excelezi și la ce te pricepi mai bine.

Câți bani câștigă un IT-ist în România, în 2020

În primul rând dacă vrei să câștigi bani mulți în calitate de IT-ist trebuie să știi să le faci cam pe toate.

Conform site-ului codecool.com, un IT-ist pentru Full Dask developer poate câștiga un salariu între 3770 și 7.000 de lei.

Un IT-ist junior programator poate avea un salariu pentru început de 3.500 lei. Un IT-ist avansat poate câștiga între 9910-13700 lei, iar un IT-ist senior poate câștiga peste 14630 lei.

IT-iștii care lucrează cu JavaScript, pentru început pot câștiga 3.143 – 5.000 lei, iar un IT-ist senior poate câștiga peste 9.000 lei.