Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani poți primi dacă îi pârăști pe cunoscuții care fac evaziune fiscală și acte de corupție? Sumele sunt fabuloase

Câți bani poți primi dacă îi pârăști pe cunoscuții care fac evaziune fiscală și acte de corupție? Sumele sunt fabuloase

Câți bani poți primi dacă îi pârăști pe cunoscuții care fac evaziune fiscală și acte de corupție? Sumele sunt fabuloase

Iată câți bani poți primi dacă îi pârăști pe cunoscuții care fac evaziune fiscală și acte de corupție! Sumele sunt fabuloase!

Câți bani poți primi dacă îi pârăști pe cunoscuții care fac evaziune fiscală și acte de corupție

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, aduce o propunere inedită pentru a sprijini eforturile de colectare a fondurilor bugetare: recompensarea denunțătorilor evazioniștilor și a celor implicați în fapte de corupție. Cu nevoia disperată de a alimenta bugetul, acest demers are potențialul de a aduce sume fabuloase celor care avertizează autoritățile cu privire la astfel de practici ilegale.

Ministrul Boloș nu a specificat un procent fix pentru recompensa denunțătorilor, însă se presupune că în cazul în care există mai mulți avertizori în același dosar de evaziune fiscală, suma de recompensă va fi distribuită echitabil între aceștia.

Sumele sunt fabuloase

Această inițiativă se inspiră din modelul Statelor Unite, unde există un birou al avertizorului de peste 20 de ani. Acolo, cei care denunță fapte de corupție pot primi până la 30% din valoarea totală a prejudiciului. În România, propuneri similare au fost depuse anterior, Sebastian Burduja prezentând un proiect acum doi ani, sugerând ca denunțătorii să primească până la 30% din valoarea prejudiciului, potrivit Antena3 CNN.

Implementarea unei astfel de măsuri ar putea aduce succes Guvernului, având în vedere că numai anul trecut, prejudiciul total în dosarele de evaziune fiscală a depășit 1 miliard de lei. Această strategie nu doar încurajează etica fiscală, ci și sprijină eforturile autorităților de a combate frauda financiară și corupția.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: