Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Finanțelor a transmis vești proaste pentru pensionari! Când ar putea fi majorate pensiile

Ministrul Finanțelor a transmis vești proaste pentru pensionari! Când ar putea fi majorate pensiile

Pensii 2023. Formula de calcul se schimbă. Cât vor primi pensionarii români în plus

Ministrul Finanțelor a venit cu o veste proastă pentru pensionari. Anul acesta pensiile nu vor mai crește pentru nu sunt bani. 

Ministrul Finanțelor a transmis vești proaste pentru pensionari! Când ar putea fi majorate pensiile

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat că pensiile nu vor crește pentru că nu sunt bani. De asemenea, nici taxele pe salarii nu vor scădea, așa cum își dorea USR, din aceleași motive. Legea care prevede o majorare de 40 de procente a pensiilor nu poate fi aplicată în forma în care a fost adoptată, spune noul ministru.

De asemenea, ministrul a mărturisit ca nu a votat aceasta lege în calitate de deputat. În măsura în care se va putea, vor fi făcute analize pe această temă, însă cert este că, cel mai probabil, o variantă de creștere a pensiilor va fi propusă anul viitor, de la 1 ianuarie 2022, potrivit ministrului. Cel mai probabil va fi vorba despre o majorare de doar câteva procente, adică de o indexare cu inflația.

În privința salariilor și taxelor aplicate salariilor, ministrul Finanțelor a venit cu o veste mai puțin bună. El spune că nu ar putea fi aplicată măsura propusă de ministrul Economiei Claudiu Năsui, susținut de USR, prin care taxele pentru salariul minim pe economie ar dispărea. O astfel de măsură, fie și aplicată într-un singur domeniu precum HoReCa, ar aduce grave problem pentru buget, spune Dan Vâlceanu.

Presiunea pe ministrul Finanțelor este una uriașă în perioada următoare. Asta pentru că anul viitor ne confruntăm cu probleme de deficit, după ce anul acesta avem deja un gol bugetar de 80 de miliarde de lei. Pentru a aduce mai mulți bani la buget, Dan Vîlceanu promite, din nou, ca alți miniștri, o digitalizare a fiscului, adică oamenii să nu mai fie puși pe drumuri atunci când merg la Fisc, și să comunice în mod electronic.

Ce salariu primesc angajații de la Casa de Pensii

Casa Națională de Pensii administrează și gestionează sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale în România. Salariile angajaților de la CNPP diferă, în funcție de atribuțiile fiecăruia. Așadar, în cazul în care doriți să vă angajați în această insitutție, trebuie să știti că pe lângă salariul brut primit, există și un spor pentru condițiile vătămătoare de muncă. De asemenea, angajatul poate primi și bonuri de masă lunar și alte sporuri lunare sau anuale.

Un director executiv adjunct primește un salariu brut lunar de 9.036 de lei, plus spor pentru condiții periculoase, în valoare de 1.347 de lei, în timp ce șeful de serviciu primește lunar 9.052 de lei plus 1.358 pentru condiții periculoase. Șeful de birou primește 8.580 de lei brut, plus 1.268 de le spor.

Auditorul primește lunar 6.299 de lei și 840 de lei pentru condiții periculoase sau vătămătoare. Iar expertul primește 6.314 lei brut plus 866 de lei spor. Un consilier ia luna 6.520 de lei brut, plus spor de 902 de lei. Iar un consilier cu viză CFP primește un salariu de 7.084 lei, plus 966 de lei spor. Consilier, 5.390 leu brut. Aici sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare este în valoare de 637 de lei. Inspectorul superior de la CNPP primește un salari de 6.472 de lei. Iar sporul pentru condiții periculoase este de 866 de lei. Inspectorul cu viză CFP primește 7.084 de lei brut, în timp ce sporul pe care îl primește este de 902 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: