Redactia.ro
Home » Sport » Câți bani primește David Popovici pentru medaliile câștigate la Europenele de natație

Câți bani primește David Popovici pentru medaliile câștigate la Europenele de natație

GALERIE FOTO (2)

David Popovici a reușit o adevărată performanță. Sportivul a cucerit patru medalii de aur şi una de argint, la câteva săptămâni după ce a devenit dublu campion mondial la seniori, iar performanţele vor fi răplătite cum se cuvine, potrivit fanatik.ro.

Câți bani primește David Popovici pentru medaliile câștigate

O medalie de auro este premietă cu 19.000 de lei, iar una de argint aduce 11.000 de lei la Ministerul Tineretului și Sportului. Acest lucru înseamnă că după Europenele de la Otopeni, David Popovici va primi 87.000 de lei (circa15.300 de euro) pentru cele patru medalii de aur şi una de argint. La Campionatele Mondiale de nataţie, competiţie organizată la Budapesta, David Popovici a câştigat două medalii de aur, la 100 şi 200 metri liber.

După ce a bifat această performanță, David a primit, inițial, 368.000 de lei, bani veniţi de la FINA (Federaţia Internaţională de Nataţie), MTS şi CS Dinamo. Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că David Popovici va mai primi 1.000.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) din Fondul de Rezervă al Guvernului României.

David Popovici mai are încă două competiţii până la finalul verii. Mai exact, sportivul de 17 ani va participa la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, iar în perioada 30 august-4 septembrie, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Lima. În cazul în care va cuceri o medalie de aur la Campionatele Europene de nataţie la seniori, David Popovici va primi 56.000 de lei de la MTS. O medalie de argint este premiată cu 37.000 de lei, în timp ce bronzul aduce 30.000 de lei.

Ce dietă strictă urmează David Popovici

David Popovici a vorbit despre sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a fi un sportiv de performanță. ”Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: