Redactia.ro
Home » Știri » Câți frați a avut Nicolae Ceaușescu și ce spun aceștia despre el. Mărturii din sânul familiei

Câți frați a avut Nicolae Ceaușescu și ce spun aceștia despre el. Mărturii din sânul familiei

Câți frați a avut Nicolae Ceaușescu și ce spun aceștia despre el. Mărturii din sânul familiei

Câți frați a avut Nicolae Ceaușescu și ce spun aceștia despre el. Mărturii din sânul familiei. A fost primul președinte al României și a murit executat după ce a primit pedeapsa cu moartea. Mulți se plâng de vremurile pe care le-au trăit cu el, de cozile interminabile și lipsa alimentelor. Alții, mai nostalgici recunosc cu o lacrimă în colțul ochiului că de bine de rău toată lumea avea unde să pună capul pe o pernă să doarmă și un loc de muncă decent.

Despre familia lui Nicolae Ceaușescu nu s-a scris foarte mult, însă internetul a păstrat cel mai de preț lucru: Mărturii din sânul familiei. Șeful de stat s-a născut în comuna Scornicești în 26 ianuarie 1918 din tatăl Andruță și mama Alexandrina (născută Lixandra). A avut 8 frați: Ilie, Nicolae Andruță, Niculina, Marin, Florea, Maria, Elena și Ion. Căsătorit cu Elena cu care a avut 3 copii: Valentin, Zoia și Nicu. A fost un ateu care a început cu meseria de cizmar, a continuat ca personal militar și politician.

Câți frați a avut Nicolae Ceaușescu și ce spun aceștia despre el. Mărturii din sânul familiei

Nicolae Andruță Ceaușescu a fost sef al Școlii de Securitate de la Băneasa în zilele revoluției. Ea a prezentat o versiune scurtă a biografiei în fața Comisiei Senatoriale de ancheta a evenimentelor din decembrie 1989. Printre multe povești scoase la iveală, el a mai recunoscut și următoarele:

”Andruță, la fel ca și Ilie Ceaușescu, nu s-a dezis de fratele executat în fața Comisiei Gabrilescu și a pus, ca mai toată lumea, greșelile lui în seama ei. Dar i-a recunoscut și ”unele lipsuri”: ”Când s-a dar ordinul cu balcoanele ( să fie demolate în toată țara lucrările de închidere a balcoanelor – n.n.) m-am dus la fratele, să-i spun că nu-i bine, mi-a spus că: << nu-i treaba ta >> . Ceaușescu a greșit pentru că oamenii aveau bani și nu aveau ce face cu ei, nu puteau să-și facă casă etc. Ceaușescu credea că le știa pe toate, dar nu le știa. Aveam casă proprietate personală, Elena mi-a spus să mă mut, nu-i bine să am proprietate”, scrie mediafax.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: