Redactia.ro
Home » Știri » Câţi oameni au murit de gripă până acum. Anunţ oficial

Câţi oameni au murit de gripă până acum. Anunţ oficial

Câţi oameni au murit de gripă până acum. Anunţ oficial

Gripa face ravagii în România, iar numărul deceselor provocate de această boală a ajuns la 72, a transmis luni Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au murit din cauza gripei sunt un bărbat de 32 de ani din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A şi o femeie de 41 de ani, din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal tip A.

Cei doi aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Virusul gripal continuă să afecteze din ce în ce mai mulţi români, iar în ţara noastră a fost deja decretată epidemie de gripă.

Spre exemplu, la spitalul judeţean din Slatina a fost confirmat virusul la cinci persoane, iar alţi 27 de bolnavi sus supectaţi de gripă.

Directorul unităţii medicale a declarat luni, pentru AGERPRES, că mai multe secţii ale spitalului, printre care Infecţioase, Pediatrie şi Boli Interne sunt ocupate la capacitate maximă în contextul creşterii numărului pacienţilor cu afecţiuni respiratorii.

„A crescut numărul de internări la Infecţioase, Pediatrie şi Boli Interne, în condiţiile în care în sezonul rece sunt mai mulţi pacienţi cu afecţiuni respiratorii.

Aceste secţii sunt aglomerate în prezent, însă nu este exclus să se aglomereze şi mai mult dacă vor fi mai multe internări decât externări.

În ce priveşte cazurile de gripă, avem cinci cazuri confirmate şi 27 de cazuri de suspiciune de gripă”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Pacienţii cu gripă confirmată de analizele de laborator, cât şi cei cu suspiciune au evoluţie favorabilă a stării de sănătate, a menţionat sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: