Redactia.ro
Home » Știri » Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: „Sunt uluit! Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat”

Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: „Sunt uluit! Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat”

În SuperLiga, s-a înregistrat un incident nefericit de dopaj. Cosmin Matei, fotbalistul echipei Sepsi, a fost surprins în testele antidoping cu un rezultat pozitiv, după meciul pierdut în fața Universității Craiova, pe 4 februarie, cu scorul de 1-3.

Conform Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), în organismul lui Matei a fost identificată o substanță numită 5-metilhexan-2-amină, prezentă în unele uleiuri extrase din rădăcina de mușcată, recunoscută pentru efectele sale stimulative de scurtă durată asupra vitezei, energiei și tonusului muscular. Iată detaliile!

Caz de dopaj în SuperLigă

În acest context, Cosmin Matei a exprimat o profundă surprindere și confuzie, declarând că este nerăbdător să înțeleagă circumstanțele care au dus la acest rezultat. Deși fotbalistul nu a fost suspendat încă, ancheta se află la început, urmând ca audierile și analiza probei secundare să determine dacă jucătorul va fi suspendat pentru până la patru ani, în cazul confirmării dopajului intenționat.

„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a declarat Cosmin Matei, potrivit sportpesurse.ro.

Cosmin Matei, care a participat la toate meciurile jucate de Sepsi, cu excepția confruntării cu FCSB, a menționat că în perioada respectivă suferea de o răceală și a consumat diverse suplimente și medicamente, sugerând că acestea ar putea fi sursa substanței depistate.

Valoarea de piață a lui Cosmin Matei este estimată la 500 de mii de euro, iar în acest sezon a contribuit cu 7 goluri și 6 assist-uri în 33 de meciuri pentru Sepsi.

Reacția conducerii

Laszlo Dioszegi, patronul clubului Sepsi, a împărtășit de asemenea șocul și nedumerirea sa în fața acestei situații, afirmând că este greu de crezut că Matei ar fi recurs la substanțe interzise intenționat. Acesta așteaptă rezultatele anchetei pentru clarificări, subliniind că, în cazul unei confirmări a vinovăției lui Matei, clubul va lua măsurile adecvate.

„Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise. Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”, a spus Laszlo Dioszegi, potrivit digisport.ro.

Sursa foto:Sport Pictures, digisport.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: