Redactia.ro
Home » Știri » Caz de sclavie la Iași. Un bărbat și o femeie, forțați să muncească la o fermă din județ

Caz de sclavie la Iași. Un bărbat și o femeie, forțați să muncească la o fermă din județ

Caz de sclavie la Iași. Un bărbat și o femeie, forțați să muncească la o fermă din județ

Caz de sclavie la Iași. Un bărbat și o femeie din Iași au fost sechestrați și forțați să lucreze la o fermă din județ. Un bărbat i-a folosit pe cei doi ca sclavi, ulterior acesta fiind prins de polițiști în urma unor percheziții și arestat preventiv.

Caz de sclavie la Iași. Un bărbat și o femeie, forțați să muncească la o fermă din județ

Potrivit Digi24, o femeie de aproximativ 40 de ani și un bărbat de 53 de ani au fost sclavi la o fermă din județul Iași. În prima fază, cei doi nu au fost lăsați să plece din fermă și obligați să muncească a fost în 2015, în perioada iunie-septembrie.

Doi ani mai târziu, evenimentul s-a repetat, pentru două săptămâni. Bărbatul le-a spus autorităților că el a mers de bună voie să lucreze, dar în momentul în care și-a cerut banii, proprietarul a refuzat să îl plătească.

Acesta a reușit să plece, dar fermierul a venit după el, l-a luat cu forța și l-a adus înapoi la muncă, însă acesta a fost salvat de ginerele său, care a mers să îl caute.

Fermierul a fost arestat

Bărbatul care i-a ținut pe cei doi sechestrați, a fost reținut de către polițiști.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în anii 2015 şi 2017, în timp ce s-ar fi aflat la ferma sa, din comuna Ciurea, un bărbat, de 53 ani, ar fi supus la muncă, prin constrângere fizică şi morală, un bărbat şi o femeie, iar prin ameninţări şi acte de violenţă i-ar fi obligat să rămână la ferma sa pentru a munci împotriva voinţei lor”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Fermierul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații au admis solicitarea procurorilor.

Dosarul este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Citeste si:Își plânge copilul mort dansând pe manele! Mama baiețelului mort din Pecineaga filmată în discotecă

Loading...