Redactia.ro
Home » Sport » Caz incredibil! Un fotbalist este de 39 de ani în comă, din cauza unei greșeli

Caz incredibil! Un fotbalist este de 39 de ani în comă, din cauza unei greșeli

fotbalist în stare vegetativă, Jean-Pierre Adams, PSG, eroare medicală

Jean-Pierre Adams, în vârstă de 73 de ani este în comă de 39 de ani. A fost considerat unul dintre cei mai talentați jucători din anii ’70, dar o eroare medical l-a adus în stare vegetativă.

Fostul fotbalist al celor de la Paris Saint-Germain a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali. Potrivit celor de la The Sun o operație banală la genunchi a dus la o adevărată tragedie.

Pe 17 martie 1982, Jean-Pierre Adams trebuia să fie operat pentru ruptură de ligamente, la un spital din Lyon. În acel moment avea 34 de ani. Medicul anestezist se pare însă că a greșit doza de anestezic. Fotbalistul a suferit un bronhospasm, iar creierul nu a mai primit oxigen. Din acel moment nu și-a mai revenit niciodată fiind în stare vegetativă. Ultima persoană cu care a vorbit a fost soția sa, înaintea tragediei.

„Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”, i-a spus Jean-Pierre Adams.

Bernadette, soția lui Adams este cea care îl îngrijește de atunci.

“Toată lumea speră că va ieși din comă. Dar cu cât trece mai mult timp, cu atât sunt mai tulburată. Starea lui nu s-a înrăutățit. Dacă într-o zi evoluează știința medicală atunci poate se va trezi. Cumpărăm cadouri cum ar fi tricouri sau un pulover. Eu îl îmbrac. În fiecare zi îi schimb hainele. Cumpăr și diverse lucruri pentru a avea o cameră frumoasă. Simte când nu îl hrănesc eu. Asistentele îmi spun că nu este la fel când au ele grijă de el. El îmi recunoaște vocea”, spune soția sa, Bernadette.

Cine este Jean-Pierre Adams

Fotbalistul născut în Senegal a ajuns în Franța la vârsta de 10 ani. A fost descoperit de cei de la clubul Nîmes. În acel moment, senegalezul lucra într-o fabrică de cauciucuri. Și-a început cariera la Nîmes. Apoi a jucat patru sezoane pentru OG Nice. În 1977 a plecat la Paris Saint-Germain, pentru care a jucat 42 de meciuri şi a marcat două goluri. Jean-Pierre Adams la Mulhouse apoi la amatorii de la Chalon.
Adams a făcut parte și din naționala Franței, unde a jucat în 22 de partide. A fost poreclit „Black Rock”.

„O forţă a naturii, foarte puternic, plin de bunăvoinţă şi determinare”, spunea fosta legendă Henri Michel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: