Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant în Alba. O femeie a încasat timp de 16 ani o pensie greșită

Caz șocant în Alba. O femeie a încasat timp de 16 ani o pensie greșită

Caz socant in Alba

Caz șocant la Alba, după ce o femeie a primit timp de 16 ani o altă pensie, decât i se cuvenea legal.

Toată situația a fost produsă de un funcționar care a trecut în sistem un cod greșit, iar șefa angajatului a declarat că nu are timp să verifice tot ce fac oamenii din subordine, iar vinovatul principal în această poveste este, de fapt, bătrâna.

Caz șocant în Alba. O femeie a încasat timp de 16 ani o pensie greșită

Conform Digi24, timp de 16 ani, Ana Bîrloncea din satul Tăuni din județul Alba, a primit o pensie mai mică decât trebuia să primească în mod legal.

Totul începea în anul 2002, când femeia s-a pensionat anticipat, iar doi ani mai târziu împlinește vârsta legală de pensioare și depune un dosar nou.

După ce i se aprobă dosarul, Casa de Pensii Albe îi emite o nouă decizie de pensionare pentru limita de vârstă.

Dar, din neatenție sau incompetență, un funcționat a introdus în baza de date un cod greșit, motiv pentru care, timp de 16 ani, Ana Bîrloncea a primit pensia anticipată, adică o sumă semnificativ mai mică decât cea care i se cuvenea.

Cum a fost descoperită neregula?

În urma cu câteva luni, a avut loc un control la Casa Județeană de Pensii Alba de către Casa Națională de Pensii, s-a aflat această neregulă.

Directorul Casei județene de Pensii, Alexandru Retegan a fost demis, și susține în continuare că nu știa de cazul femeii din satul Tăuni.

În locul acestuia a fost numită Cornelia Miclea, iar aceasta recunoaște că problema există și că angajații instituției, care s-a ocupat de dosarul femeii, au făcut o mare greșeală.

A fost făcută trecerea, a fost emisă o decizie, prin urmare persoana a şi primit decizia respectivă, problema a fost la comunicarea la plată, în sensul că, datorită unei erori informatice, probabil a fost ştearsă de pe fişierul de comunicare la plată. Nu s-a mai verificat acest lucru„, a spus noua sefa a Casei Județene de pensii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: