Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant la o școală din Dăbuleni! 9 copii au ajuns la spital din cauza unui dezinfectant interzis

Caz șocant la o școală din Dăbuleni! 9 copii au ajuns la spital din cauza unui dezinfectant interzis

Caz șocant la o școală din Dăbuleni! 9 copii au ajuns la spital din cauza unui dezinfectant interzis

Caz șocant la o școală din Dăbuleni! 9 copii au ajuns la spital din cauza unui dezinfectant interzis. Într-o unitate de învătământ din Dăbuleni s-a folosit în urmă cu o săptămână o soluție interzisă. Din cauza ei, nouă copii au ajuns de urgențî la spital.

Caz șocant la o școală din Dăbuleni! 9 copii au ajuns la spital din cauza unui dezinfectant interzis

Conform DSP Dolj, firma de deratizare a folosit o soluție care era permisă doar pentru dezinfecția în spitale. Dezinsecția a avut loc în urmă cu o săptămână în Liceul Teoretic Dăbuleni. Reprezentantul DSU Dolj a declarat că firma de dezinsecție nu avea specificat în documente ce cantități a folosit și nici cum a folosit substanța.

În urma acestui evenimenimet, firma a fost amendată cu zece mii de lei.

9 elevi au ajuns la spital din cauza dezinfectantului

În urma anchetei, s-a dovedit că substanța era special făcută pentru dezinfectarea spitalelor.

Produsul folosit, care este un produs foarte bun, dar pe registrul naţional are ca indicaţie folosirea la dezinfectarea suprafeţelor şi aparaturii medicale în spitale, nu în altă parte.

A doua neregulă constatată- nu avea procedură de lucru generală, cum face dezinfecţia, şi specială pentru şcoli, cum se face în şcoli. În procesul verbal nu erau completate toate rubricile„, a declarat DSU Dolj.

Copiii au început să se simtă rău la câteva ore după ce firma a folosit substanța interzisă, iar nouă dintre ei au ajuns de urgență la spital.

Între timp, peste 100 de elevi şi părinţi au protestat în faţa Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni. Aceștia au solicitat demisia directorului liceului, pe care-l consideră vinovat de îmbolnăvirea elevilor.

|Nu era menţionată persoana care a făcut dezinfecţia, ce concentraţie a folosit şi prin ce mijloc- dacă s-a stropit, s-a pulverizat…

Nu era trecut nimic. A fost amendată firma cu 10 mii lei”, a declarat purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Loading...