Redactia.ro
Home » Homepage » Cazul Caracal. Fiul lui Dincă s-a predat Poliției. Prima reacţie după ce a bătut mai mulţi jurnalişti

Cazul Caracal. Fiul lui Dincă s-a predat Poliției. Prima reacţie după ce a bătut mai mulţi jurnalişti

Daniel Dincă

Daniel Dincă, fiul criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă, s-a predate la poliție, după ce, la ieșirea de la CNA, a bătut mai mulți jurnaliști și a spart mai multe camere de filmat.

După incident, Daniel Dincă a fugit din București, cu mașina. S-a predat însă, iar acum se află la Secția 2 din Capitală.

„Astăzi, la ora 15.01, prin apel 112,un journalist a sesizat faptul că el, precum și alți colegi din presă au fost loviți de către un bărbat, pe care doreau să-l intervieveze. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 17, precum și un echipaj de prim ajutor”, se arată într-o informare a Primăriei Capitalei, potrivit Mediafax.

Fiul lui Gheorghe Dincă a bătut mai mulți jurnaliști, în stradă!

Jurnaliștii au fost audiați și au anunţat că depun plângere penală pe numele lui Daniel Dincă. „În timp ce filmam un alt coleg a fost agresat primul. Eu am filmat momentul acela, m-a apucat de geacă, mi-a dat un pumn în cap şi am căzut pe jos. Mi s-a umflat capul”, a declarat operatorul agresat de Daniel Dincă, potrivit romaniatv.net.

Şi alţi jurnalişti ai fost agresati de copiii lui Gheorghe Dincă, marţi la CNA. „Clanul Dincă” a mers azi la CNA pentru a depune o plângere împotriva jurnaliștilor pentru modul în care au refectat cazul Caracal.

Ce pedeapsă riscă fiul lui Gheorghe Dincă după ce i-a bătut pe jurnaliști

Conform Codului Penal lovirea este pedepsită cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, în baza plângerii prealabile a persoanei vătămate. Totuşi, de reţinut este că aceeaşi pedeapsă este valabilă şi pentru orice alt act de violenţă ce cauzează suferinţe fizice.

Cei care distrug, degradează sau aduc în stare de neîntrebuinţare un bun ce aparţine altuia riscă, în baza plângerii prealabile a persoanei vătămate, să fie pedepsiţi cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Amenda penală constă, practic, în suma de bani pe care un condamnat trebuie să o plătească statului, potrivit dispoziţiilor Codului penal. Cuantumul acesteia se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă.

Concret, suma corespunzătoare unei zile-amendă, care este cuprinsă între 10 şi 500 de lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 şi 400 de zile. De exemplu, dacă pentru o faptă se stabileşte ca suma să fie de 10 lei şi numărul de zile-amendă să fie de 30 de zile, rezultă un cuantum al amenzii penale de 300 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini