Redactia.ro

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă vrea să scape cu doar 6 ani de închisoare

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul tragediei de la Caracal, va fi trimis în judecată în dosarul Alexandrei. Criminalul ar putea însă scăpa cu doar șase ani de închisoare.

Este cercetat penal pentru omor calificat

În acest moment, Dincă este cercetat penal pentru omor calificat, lipsire de libertate şi trafic de persoane. Iar probe despre existenţa unei reţele de trafic de persoane nu există. Aşa că DIICOT pare să meargă exclusiv pe declaraţiile suspectului.

La dosar există o recunoaştere a presupusului criminal că ar fi lovit-o, fără intenţia de a o omorî, pe Alexandra.

Cum încearcă să-și reducă pedeapsa cu închisoare

Criminalul vrea ca faptele sale să fie încadrate la lovituri cauzatoare de moarte, care se pedepsesc cu închisoare de la 6 până la 12 ani.

Urmărirea penală este pusă în mișcare împotriva suspectului pentru omor calificat, însă planul acestuia este de a merge pe recunoașterea unor lovituri cauzatoare de moarte, potrivit Antena 3.

Dincă vrea să profite și ar putea să scape doar cu jumătate din pedeapsa prevazută de lege, adică 6 ani de pușcărie.

Criminalul a participat la reconstituirea faptelor la locuința sa din Caracal

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, a fost dus la casa sa din Caracal pentru reconstituirea presupuselor crime.

Anchetatorii au refăcut luni traseul parcurs de suspect după ce a luat-o la ocazie pe Alexandra Măceșanu. Marți vor reface traseul parcurs cu Luiza Melencu.

Suspectul a fost transferat încă de sâmbătă în Arestul Poliției Olt, pentru a participa, luni și marți, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.

La casa lui, au ajuns și vecinii Alexandrei Măceșanu, care au încercat să ajungă la bărbat, însă mascații s-au așezat între aceștia și Gheorghe Dincă.

Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani și Alexandra Măceșanu, 16 ani, sunt cele două fete dispărute după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a ucis pe cele două copile și le-a ars trupurile în butoiul din curtea casei.

 

Loading...