Redactia.ro
Home » Știri » Cazul care a șocat o lume întreagă: un copil s-a născut cu o coadă de șase centimetri FOTO

Cazul care a șocat o lume întreagă: un copil s-a născut cu o coadă de șase centimetri FOTO

GALERIE FOTO (3) Cazul care a șocat o lume întreagă: un copil s-a născut cu o coadă de șase centimetri FOTO

Există o mulțime de persoane speciale în această lume, care șochează cu un detaliu specific lor, dar o fetiță a lăsat fără suflare chiar și medicii. S-a născut cu o coadă lungă, de 6 centimetri, care a pus pe jar lumea medicală, ce nu a mai văzut așa ceva de prea multe ori.

Cum arată copila cu coadă

Cazul unei fetițe nou-născute i-a lăsat fără cuvinte pe membrii familiei, dar mai ales pe medicii brazilieni. Fetița s-a născut cu o coadă care le-a șocat chiar și pe cadrele medicale, ce se confruntau cu o anomalie extrem de rară, ce le-a pus aptitudinile la încercare. Acestea au decis să o opereze pe micuță de urgență, pentru că situația se putea complica pe măsură ce coada creștea.

Medicii și-au dat seama că nu este vorba despre o coadă, ci despre un apendice acoperit de piele. Operația a fost un real succes, gaura a fost astupată și micuța a supraviețuit și a trecut peste încercarea grea cu brio. Din spusele medicilor, copila avea o dizabilitate congenitală cunoscută sub denumirea de „spina bifida”, un defect al coloanei vertebrale care apare din cauza faptului că măduva spinării nu se dezvoltă normal și duce la apariția unor asemenea corpuri pe trupul copilului.

Coada fetiței avea mușchi, vase de sânge și nervi și a unit medicii brazilieni cu cercetătorii de la Centrul de Cercetare Fetală și Placentară din Ohio, care au investigat îndeaproape problema. Această afecțiune este extrem de rară și cazul micuței a fost cel cu numărul 40 la nivel mondial.

„Anexele caudale umane sunt leziuni rare care impun un stigmat enorm purtătorilor și părinților lor. Anexele caudale fetale sunt asociate cu disrafisme ale coloanei vertebrale (spina bifida) și, prin urmare, prezența lor impune un screening atent, pentru observarea defectelor subiacente ale măduvei spinării. Identificarea numeroaselor anomalii asociate posibile este esențială pentru a planifica tratamentul corect și pentru a oferi consiliere de bună calitate.”, se arată în raportul specialiștilo

Acesta nu este singurul caz ciudat

Fetița este în afara oricărui pericol și coada nu i-a afectat creierul sau alte organe importante. Boala s-ar fi putut agrava dacă nu era operată la timp și s-ar fi putut alege cu dureri mari, mai ales la nivelul coloanei, așa cum susțin medicii.

Cazul fetei din Brazilia nu este singurul. În 2020, o fată din Mexic s-a născut, de asemenea cu o „coadă” foarte rară, lungă de 5 cm. Mai șocant este cazul unui băiețel, care s-a născut cu o coadă de 30 de centimetri. Afecțiunea este aceeași, dar familia refuză să îl opereze pe micuț, pe motiv că acea coadă este dar de la zei și s-ar putea îmbolnăvi dacă o înlătură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: