Redactia.ro
Home » Homepage » Cazul Colectiv. Tribunalul București a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea sentinței în cazul Colectiv

Cazul Colectiv. Tribunalul București a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea sentinței în cazul Colectiv

Cazul Colectiv. Tribunalul București a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea sentinței în cazul Colectiv

Cazul Colectiv. Tribunalul Bucureşti a amânat pronunţarea sentinței în primă instanţă în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului, potrivit Antena3.

Cazul Colectiv. Tribunalul București a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea sentinței în cazul Colectiv

Tribunalul Bucureşti a amânat pronunţarea sentinței în primă instanţă în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

În urmă cu o săptămână, procurorii au cerut pedeapsa maximă, respectiv 14 ani de închisoare, pentru cei doi pompieri care au verificat clubul înainte de incendiu. În cazul celorlalți inculpați, patronii clubului bucureștean si cei doi pirotehniști, procurorul a cerut 12 ani de închisoare, iar în cazul fostului primar al Sectorului 4, al celor trei subalterne și patroana firmei de artificii care a organizat showul pirotehnic s-au cerut câte 14 ani de detenție.

Procesul se judecă în primă instanță la Tribunalul București. Decizia magistraților va putea fi atacată la Curtea de Apel.

Familiile victimelor și supraviețuitorii au cerut daune morale

Rudele celor care au murit în incendiul din Colectiv și supraviețuitorii, au cerut daune uriașe de la inculpații din dosarul Colectiv. Suma variază între 300.000 și 40 de milioane de euro.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului, a cerut 40 de miliaone de euro daune morale. Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, a cerut daune de 8 milioane de euro. Acesta a fost singurul supraviețuitor din trupa rock.

Dosarul Colectiv a fost a trimis în aprilie 2016,în instanță de Parchetul General, inițial la Judecătoria sectorului 4, ulterior, fiind mutat la Tribunalul București.

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

Citeste si:O femeie a aflat cruntul adevăr despre mariajul său… din greșeală!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: