Redactia.ro
Home » Știri » Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran

Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran

GALERIE FOTO (7) Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran

Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran. Emanuel Ungureanu a publicat noi imagini din sala de operații, în cazul femeii arse pe masa de operație. Medicul Mircea Beuran acuză că s-au dat doar fragmente de imagini.

Cazul de la Spitalul Floreasca. Cum se apără Mircea Beuran

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat imagini din timpul operației pacientei arse la Spitalul Floreasca. Acesta a explicat că este șocat de modul în care medicul Beuran încalcă protocoalele.

„Priviți aici în ce hal se comportă somitatea Beuran după ce pacienta sa a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat! Beuran a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat. Fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de secție! Așa cum îl vedeți, plin de microbi și bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator și a participat la câteva manevre chirurgicale! Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran?”, a scris pe Facebook Emanuel Ungureanu. De asemenea, deputatul a scris că incompetența ucide.

Mircea Beuran își explică gestul

Medicul chirurg Mircea Beuran a comentat imaginile publicate Ungureanu din sala de operații. Acesta susține că s-au dat doar fragmente de imagini.

Apariția acestui fragment din realitatea care s-a petrecut în cele două săli de operație, domnul Ungureanu nu are capacitatea de a le comenta. Momentul în care se dă la televizor, este un moment final al actului operator. Rămâi în preajma pacientului operat și să urmărești o seamă de lucruri ca funcționalitate.

Urmăream dacă pe tuburile de dren curgea sânge, dacă actul operator nu suportă vreo corectură, pentru că așa cum am spus, cazul are o gravitate. Ne găsim la momentul în care totul este terminat”, a explicat Beuran.

Beuran se justifică în legătură cu ceasul de la mână

Medicul a precizat că și-a pus ceasul la mână după ce s-a finalizat operația.

Ceasul pus după era după operație. Nu se atinge nimeni de pacientă. Noi verificam funcționalitatea unor tuburi de dren. Abdomenul este acoperit. Intră în cutuma, în uzanța de a lăsat pacientul în siguranță. Se discută de contaminare când lucrurile se petreceau cu ceasul la mână, în timpul intervenției în cavitatea abdominală”, a mai spus Mircea Beuran.

Mircea Beuran a fost demis din funcția de chirurg-șef la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a fost arsă pe masa de operații. Ulterior, femeia a murit.

Citeste si:Curs valutar BNR 9 ianuarie 2020. Valoarea monedei europene astăzi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: