Redactia.ro
Home » Știri » Cazul deratizării din Timișoara. O echipă a MApN va face verificări suplimentare în blocurile afectate

Cazul deratizării din Timișoara. O echipă a MApN va face verificări suplimentare în blocurile afectate

Cazul din Timișoara. O echipă a Ministerului Apărării Naționale va face verificări suplimentare în blocurile afectate

Cazul deratizării din Timișoara.  O echipă a Ministerului Apărării Naționale merge astăzi la Timișoara pentru a face verificări suplimentare în locațiile în care au fost făcute deratizări.

Cazul deratizării din Timișoara. O echipă a MApN va face verificări suplimentare în blocurile afectate

Potrivit Mediafax, în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătățiii a hotărât, în cazul din Timișoara, să intre în imobilele afectate de folosirea substanțelor toxice. Se va determina gradul de poluare și radiocativitate al aerului din încăperi.

Ulterior, se va face o acțiune de neutralizare, decontaminare și igienizare a acestor spații, pentru a elimina orice sursă de a pune în pericol viața oamenilor. Abia după aceste intervenții, locatarii se vor putea întoarce în locuințe.

Alte cinci persoane au fost internate în spital

Autoritățile sunt din nou în alertă la Timișoara. Reprezentanții ISU Timiș au declarat că miercuri s-au primit 3 noi solicitări, prin 112, pentru cinci persoane. Este vorba despre o mamă cu copii de 12 și patru ani, un adult și încă un copil de 11 ani.

Cei doi adulți au fost transportați la Unitatea de primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul Louis Țurcanu. Conform autorităților, toate cele cinci persoane locuiau în blocul în care s-a efectuat o dezinsecție, în urma căreoa doi copii și o femeie au murit.

În urmă cu câteva zile, un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție. Anchetatorii au stabilit că suspectul este reprezentat al unei societăți care a făcut deratizarea care a folosit un insecticid numit Delicia- GASTOXIN. Acesta are în compoziția sa fosfură de alumiu, o subtsnață toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

Patronul firmei de deratizare a fost arestat preventiv

Patronul firmei Bistim Dera a fost reținut luni pentru 24 de ore, după ce a fost acuzat de vătămjare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Luni, acesta a fost dus în arestul IPJ Timiș pentru 24 de ore, iar marți a fost audiat. Magistrații au decis să-l trimită în arest preventiv.

Autoritățile au descoperit că bărbatul folosea un insecticid care are în compoziție fosfură de aluminiu.

Citeste si:Dosarul Colectiv aproape de final. Astăzi au loc ultimele audieri

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: