Redactia.ro
Home » Știri » Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte oi au fost salvate

Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte oi au fost salvate

Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte oi au fost salvate

Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. După patru zile de intervenții, salvatorii au reușit să aducă la mal doar 200 de oi care se aflau la bordul vasului răsturnat în largul Portului Midia.

Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte oi au fost salvate

Autoritățile care au intervenit zilele acestea să salveze oile care se aflau pe nava care s-a răsturnat în largul Portului Midia, au reușit să aducă la mal doar 300 de oi din 14.000.

În operațiunea de salvare sunt implicați șase medici veterinari, dintre care 3 voluntari și 3 din cadrul ANSVSA.

Potrivit Mediafax, animalele sunt întâi tranchilizate și apoi transportate cu bărcile la mal. Apoi sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le adiministrează vitamine, iar în momentul în care acestea își revin, sunt transportate la o fermă.

Operațiunea de salvare continuă

La momentul actual, autoritățile încă se luptă pentru a salva oile.O organizație internațională de protecție a animalelor a anunța că a fost chemată joi la Parlamentul European pentru a-și prezenta opinia. Aceștia au transmis că se așteaptă la reacții foarte puternice din partea Comisiei Europene.

Duminică, nava cu pavilion Palau s-a răsturnat în Portul Midia, la bord aflându-se peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari.

Cine este proprietarul oilor

Diferite asociații au transmis în timpul operațiunilor de salvare că vor să adopte ba chiar să cumpere animalele scoase din nava scufundată. Dar există problema referitoare la proprietarul oilor. Așadar, șeful Autorității Naționale Române precizează că cele 14.000 de oi se află în custodia armatorului. Un proprietar a adus acele oi în Portul Midia pentru îmbarcare, iar armatorul a preluat custodia cestora pentru toată perioada cât ele se află pe vas.

Proprietarul este Jihad El Khalil, un cetățean libanez în vârstă de 55 de ani, implicat în afaceri în România încă din anii 90. Acesta este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din domeniul agriculturii.

El Khali a intrat în vizorul DIICOT, după ce s-a descoperit că a exportat cereale din Turcia pe care le declara produse în România.

Citeste si:Răzvan Marin a primit vestea! Ce îi pregătesc olandezii de la Ajax

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini