Redactia.ro
Home » Homepage » Cazul pacientei arse, detalii șocante. Cum a fost evitată o tragedie de proporții la Spitalul Floreasca

Cazul pacientei arse, detalii șocante. Cum a fost evitată o tragedie de proporții la Spitalul Floreasca

cazul pacientei arse

Noi detalii şocante au ieşit la iveală în cazul pacientei arse în timpul operației. Se pare că o tragedie de proporţii a fost evitată în ultimul moment.

Din ancheta autorităților reiese că medicii rezidenți care au intrat în operație au folosit o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, circa 300 de mililitri, în loc de 50 de mililitri. În momentul în care un medic a luat bisturiul electric, acesta a pornit, ceea ce a declanșat o flacără.

Medicul a încercat să o ferească pe pacientă de flacără și a mutat-o pentru a o feri de foc. Din fericire, anestezista a ținut-o de cap și astfel pacienta nu a fost deconectată de la aparatul de oxigen. Dacă oxigenul ar fi intrat în contact cu flacăra, s-ar fi produs o tragedie de o amploare mult mai mare.

Ministerul Sănătății transmite sancțiunile și măsurile luate în cazul Floreasca

Din anchetă reiese de asemenea că în protocolul operator nu este menționat acest incendiu, ci într-o anexă a protocolului, dar în care nu se precizează că femeia a fost arsă la nivelul pielii, ci se spune doar că s-a simțit miros de fum, că a fost o flacără, dar nimic despre pacientă.

În declarația dată în fața anchetatorilor, medicul Mircea Beuran, care a semnat protocolul operator, spune că „regretă acest eveniment tragic atât pentru chirurg cât și pentru familie”, potrivit Mediafax.

Concluziile raportului corpului de control

Ministrul Sănătății Victor Costache a prezentat marți dimineață concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greșeli ce au dus la moartea pacientei după operația în care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca.

Femeia în vârstă de 66 de ani nu a fost testată la alergia cu iod și, mai mult, operația a fost făcută de un medic rezident.

Informație șocantă. E posibil ca un alt pacient să fi ars pe masa de operații la Floreasca

Costache a mai spus că pacienta a afirmat înainte de operație că este alergică la furazolidon, potrivit digi24.ro. „Lucru care nu are nicio legătură cu alergia la iod”, a precizat el, adăugând că apoi s-a generalizat această alergie la alergia la iod, dar că nu a mai fost făcut testul de confirmare a alergiei.

Ministrul a mai spus că din acest motiv a fost „utilizat greșit” biocidul pe bază de etanol cu o concentrație de 89%, care prezenta „un risc combustional major”. Acest biocid era destinat numai pentru dezinfecția chirurgicală mâinilor echipei operatorii.

O altă greșeală a fost folosirea bisturiului electric împreună cu acest biocid pe bază de alcool.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: