Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Projekt Maramureș. Familiile care aveau grijă de copiii germani, audiați de DIICOT

Cazul Projekt Maramureș. Familiile care aveau grijă de copiii germani, audiați de DIICOT

Cazul Projekt Maramureș. Familiile care aveau grijă de copiii germani, audiați de DIICOT

Audiați de DIICOT. Procurorii DIICOT vor audia, marți, familiile din Vișeu de Sus care au în grijă copiii nemți umiliți și puși să muncească în condiții barbare.

Cazul Projekt Maramureș. Familiile care aveau grijă de copiii germani, audiați de DIICOT

Familiile care aveau grijă de copiii nemți la centrul din Valea Vinului, județul Maramureș,vor fi audiați, marți, de DIICOT. Atât tinerii, cât și familiile din Vișeu au ajuns în birourile din Baia Mare. În urmă cu câteva zile un alt pedagog a fost numit la centrul din valea Vinului unde se mai afla 16 copii. Tinerii cu probleme din Germania care riscau să ajungă la închisoare, au fost aduși în România pentru reabilitare. Autoritățile au făcut primele verificări.

Săptămâna trecută Direcția pentru Protecția Copilului Maramureș a început anchete sociale după izbucnirea scandalului. Cele 21 de familii care în grijă copiii nemți, probabil vor ajunge în fața anchetatorilor, alături de tutorii legali ai celor 4 copii care au declarat că erau tratați urât.

Pedepsele la care erau supuși copiii

Copiii torturați de membrii grupării Projekt Maramureș le-au povestit anchetatorilor cum erau pedepsiți. Potrivit Mediafax, , regulile la care au fost supuși copii erau „1 la 1”, adică, copilul nu fumează, nu are voie în oraș, nu are voie să se uite la televizor. NU mănâncă în bucătărie cu ceilalți copii. De asemenea, nu avea voie să se depărteze de adultul care îl supraveghează. Așadar, această pedeapsă dura maximum trei săptămâni și se aplica celor care se băteau între ei, băteau animalele sau se juca cu focul.

Conform unui membru ai grupării infracționale, regula „ 2 la 1” a fost introdusă prin 2017. Această regulă înseamna că există o casă în care doi adulți supraveghează un copil. Casa avea o cameră unde dormeau adulții, iar din acea cameră se intra către o altă cameră unde era cazat copilul.

Projekt Maramureș

Odată ajunși în casa membrilor grupării infracționale, aceștia erau deposedați de lucrurile personale și supuși unor pedepse dure de educație. Apoi, copiii erau închiși într-o cameră unde erau legați cu funii și supușu unor operații medicale. De asemenea, unii dintre ei erau puși la căruțe alături de animale.

Întreg mecanismul ar fi fost srijinit de persoane care fac parte din diferite autorități locale precum polițiști, sau angajați din sistemul de asistență socială. Potrivit autorităților, un băiat de 17 și o fată de 15 ani au fost scoși din programul Projekt Maramureș și încredințați momentan DGASPCM.

Citeste si:O asistentă de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a murit după ce a ieșit din tură. Ce spun reprezentanții spitalului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini