Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Projekt Maramureș. Zeci de localnici apără centrul social

Cazul Projekt Maramureș. Zeci de localnici apără centrul social

Cazul Projekt Maramureș. Zeci de localnici apără centrul social

Răstunare de situație în cazul copiilor germani exploatați în Maramureș. Zeci de localnici din Vișeu susțin că nimic nu este adevărat și apără centrul social.

Cazul Projekt Maramureș. Zeci de localnici apără centrul social

Răstunare de situație, după ce zeci de localnici iau apărarea centrului social și susțin că tinerii nu erau chinuiți. Tinerii germani care continuă să trăiască acolo, precizează că nu au fost agresați și nu li se pare o muncă grea să aibă grijă de animale.

Familiile care au grijă de tinerii germani veniți în România pentru reeducare, susțin că acuzațiile DIICOT nu sunt reale.  Unii dintre adolescenții care au locuit în centrul social de la Vișeu de Sus , împreună cu familiile lor, au protestat.

„Eu m-am trezit la 8, m-am dus, m-am spălat, tot, tot, tot, m-am aranjat, m-am dus cu unu’, care tot lucrează acolo, m-am dus cu el dimineata de la 8 până la 9. Facem animale, mergem la vaca, punem la oaie, dăm de mâncare, nu-i lucru greu să dai un pic de mălai la un animal. Deci, nu e o sclavie. De la 9 până la 10 mâncam, masa era plină cu mâncare da? Mâncăm cât vrem. M-am îngrăşat în 3 luni 11 kilograme”, spune Jonelle Kooi, o tânără din program.

Da, acum am o familie bună, adică mi-e dor de părinții din Germania, dar și-am zis când voi fi adult, vreau să am o casă aici, în România”, spune un alt copil din program, în vârstă de 13 ani.

20 tineri germani se află în continuare în grija centrului social

Aproape 20 de tineri germani se află în momentul de față în grija familiilor din localitate. Patru copii au fost preluați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar aceștia le-au declarat procurorilor că au fost torturați.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că membrii grupului au aplicat metode barbare asupra minorilor, prin aducerea şi ţinerea acestora în condiţii de veritabilă sclavie”, spun procurorii DIICOT.

Fiecare copil primește o alocație lunară de 800 de lei, iar familiile iau 600 de euro. Cinci persoane au fost reținute printre care și directorul centrului social, un cetățean german. Aceștia sunt acuzați de DIICOT de constituire de grup infracțional, trafic de minori și lipsire ilegală de libertate.

Citeste si:Dosar Projekt Maramureș. Pedepsele la care erau supuși copiii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini