Redactia.ro
Home » Știri » Dosar Projekt Maramureș. Pedepsele la care erau supuși copiii

Dosar Projekt Maramureș. Pedepsele la care erau supuși copiii

Dosar Projekt Maramureș. Pedepsele la care erau supuși copiii

Dosar Projekt Maramureș.Miercuri, cei patru copiii germani audiați de DIICOT, au povestit prin ce coșmaruri au trecut și cum erau ei pedepsiți de membrii grupării infracționale.

Dosar Projekt Maramureș. Pedepsele la care erau supuși copiii

Copiii torturați de membrii grupării Projekt Maramureș le-au povestit anchetatorilor cum erau pedepsiți. Potrivit Mediafax, , regulile la care au fost supuși copii erau „1 la 1”, adică,  copilul nu fumează, nu are voie în oraș, nu are voie să se uite la televizor.  NU  mănâncă în bucătărie cu ceilalți copii. De asemenea, nu avea voie să se depărteze de adultul care îl supraveghează. Așadar, această pedeapsă dura maximum trei săptămâni și se aplica celor care se băteau între ei, băteau animalele sau se juca cu focul.

Conform unui membru ai grupării infracționale, regula „ 2 la 1” a fost introdusă prin 2017. Această regulă înseamna că există o casă în care doi adulți supraveghează un copil. Casa avea o cameră unde dormeau adulții, iar din acea cameră se intra către o altă cameră unde era cazat copilul.

Regula „ 2 la 1”

Când era aplicată această regulî, copilul mânca în cameră, separat de alți copii, iar dacă se comporta frumos i se permitea să se uite la televizorul aflat în camera adulților.

Această pedeapsă se aplica în momentul când un copil nu se integra și nu se înțelegea cu copii dintr-un grup sau avea un comportament violent.

Pedeapsa „leich matrose” era regula în care un copil locuia singur, avea trei țigări pe zi.Activitățile erau lejere, adică mergea să îi ajute pe ceilalți, de exemplu, la cosit de fân, hrănirea animalelor, etc. Programul de somn al copilului era de la ora 21.00, iar programul de dimineață era de la ora 07.30.

Sâmbătă și duminică acesta se putea trezi la ce oră voia el,dar seara culcarea era tot la ora 21.00.

O altă regulă „matrose”, care presupunea, cinci țigări pe zi, posibilitatea de a lucra peste program pentru a câștiga bani de buzunar.  De asemenea, copilul avea voie să meargă la magazin, și în weekend avea voie să meargă la cumpărături. Mai mult, copilul avea o zi pe lună libere, la alegere.

Din luna martie 2014 până în prezent, Bert Schumann și soția sa Babett Schumann, sunt cei care ar fi coordonat serviciul social Projekt Maramureș, finanțat de Germania. Alături de ei mai erau Vasile Năsui, Gavrilă Șimon, Mariu Grecu, Simion Năsui și Ionuț Mezensiuc. Șapte persoane sunt suspectate că ar fi traficat mai mulți tineri minori sub paravanul fundației înființate în jurul anului 2006. Fundația are ca principal scop, reintegrarea socială.

Projekt Maramureș

Odată ajunși în casa membrilor grupării infracționale, aceștia erau deposedați de lucrurile personale și supuși unor pedepse dure de educație. Apoi, copiii erau închiși într-o cameră unde erau legați cu funii și supușu unor operații medicale. De asemenea, unii dintre ei erau puși la căruțe alături de animale.

Întreg mecanismul ar fi fost srijinit de persoane care fac parte din diferite autorități locale precum polițiști, sau angajați din sistemul de asistență socială. Potrivit autorităților, un băiat de 17 și o fată de 15 ani au fost scoși din programul Projekt Maramureș și încredințați momentan DGASPCM.

Citeste si:Cazul de sclavie din Maramureș. Unul dintre cetățenii germani a fost reținut

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: